Piti i voziti je opasno, neodgovorno, zabranjeno. Ali piti dok te netko drugi vozi? E, za to smo već zainteresirani. Čini se da su Finci prepoznali ovaj potencijal jer u Helsinkiju sada možete uskočiti u Sparakoff – tramvaj koji je zapravo pub!

Simpatični retro tramvaj iz 1959. godine odličan je način da napravite panoramski obilazak grada a pritom uživate kao u pravom restoranu. Na raspolaganju su 24 sjedala sa stolovima, toalet i osoblje koje brine da ne ostanete žedni za vrijeme avanture. U ponudi su gin, pivo, pjenušci i razne vrste vina (čak i veganska vina).

Veseli tramvaj lako ćete prepoznati po njegovoj crvenoj boji i natpisu Koff. Inače, „spara“ je helsinški izraz za tramvaj, a Koff je naziv najstarije pivovare u Skandinaviji, brenda koji stoji iza ove ideje.

Tramvaj prolazi helsinškim Željezničkim trgom na kojem se nalaze Nacionalno kazalište i galerija, potom kraj zabavnog parka Linnanmakija, komercijalnog centra grada i gradske tržnice na rivi. Savršen način za upoznavanje s gradom, naročito za hladnijeg i kišnog vremena.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju