Tražite li smještaj koji ćete pamtiti u glavnome gradu Nizozemske, odgovor na vašu potragu mogao bi biti - Crane by YAYS, luksuzni apartman koji se nalazi ni više, ni manje nego u dizalici konstruiranoj 1957. godine.

Lučki kran koji vam želi dobrodošlicu nalazi se na umjetnom otoku KNSM, nekadašnjoj industrijskoj luci pretvorenoj u modernu četvrt na istoku Amsterdama. Puni naziv otoka je Koninklijke Nederlandsche Stoomboot-Maatschappij, prema nizozemskoj brodskoj tvrtki. Danas je KNSM prepoznatljiv po modernoj arhitekturi u kojoj žive imućniji stanovnici.

Interijer apartmana u dizalici potpisuje poznati nizozemski dizajner Edward van Vliet, a gostima je na raspolaganju sve što jtreba za kvalitetan odmor, uključujući i bicikl. Stilski detalji u dnevnom boravku, veliki udoban kauč idealan za promatranje grada s visine, dobro opremljena kuhinja, kao i luksuzna kupaonica dostojni su hotela s pet zvjezdica. 

Crane by YAYS - 4 Crane by YAYS - 4 (Foto: Crane by YAYS/Airbnb)

Apartman ima 40 četvornih metara i predviđen je za dvoje ljudi, a ljubimci nažalost nisu dobrodošli. Cijena noćenja je oko četiri tisuće kuna. 

Crane by YAYS odlična je i polazišna točka za istraživanje grada, od umjetničkih galerija do trgovina i restorana koji se nalaze na nekoliko minuta hoda. Nacionalni pomorski muzej, kao i najstariji botanički vrt na svijetu, Hortus Botanicus nalaze se u susjedstvu. U svakom slučaju, u originalnom amsterdamskom smještaju vam neće biti dosadno.

Biseri u sjeni turbulentnih događaja: Najljepša mjesta Iračkog Kurdistana koja čekaju bolje dane Irački Kurdistan - 1 Irački Kurdistan - 2 Irački Kurdistan - 3 +4 Irački Kurdistan - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju