Ako vas oduševljavaju moćna priroda (npr. kanjon Zrmanje) i mala srednjovjekovna sela u kamenu, svakako posjetite kanjon rijeke Tarn kada vas put navede u južnu Francusku.

Prekrasan kanjon nalazi se na jugu Francuske, na putu prema gradovima Toulouse, Montpellier i Marseille. Dugačak je čak 53 kilometra, a dubok između 400 i 600 metara. Formirala ga je rijeka Tarn, a kroz povijest su duž njega izgrađeni i srednjovjekovni dvorci.

Impresivan kanjon pruža mnoštvo mogućnosti, od planinarenja i vožnje kajakom do penjanja po stijenama. Iako je područje brdovito, nije zahtjevno kao što to planinarenje zna biti i veći dio atrakcija možete obići u jednom danu.

Ovdje vlada ugodna mediteranska klima s „laganim“ zimama i vrućim ljetima, pa je i idealno mjesto za osvježenje u ili na vodi.

Svakako valja posjetiti i šarmantna sela u blizini, koja često završavaju na popisima najljepših francuskih sela: Montbrun, Castelbouc, Sainte Enimie ili Pougnadoires, selo uklesano u stijene. Jedno od mjesta koje će vas očarati je i selo Cirque de Saint-Chely-du-Tarn koje se nalazi u samom kanjonu, a do njega vodi most preko rijeke.

Masivne kamene kuće smještene na ponoru, s mnoštvom zelenila i slapova podsjećaju na srednji vijek pa ih svakako valja posjetiti i ovjekovječiti na fotografijama.

Prednost je to što ova mjesta – premda su vrlo popularna - nisu krcata turistima, tj. ima dovoljno mjesta za sve da se „razbacaju“ okolo. U selima van sezone zna biti prilično pusto, tako da ćete doživjeti onaj pravi idilični mir koji uživaju mještani.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju