1. Jeste li čuli za kiiking?
E, to je ooogromna ljuljačka na kojoj umjesto sjedenja, svoje vještine i sposobnosti pokazujete stojeći. Ne izgleda baš sigurno - no tko voli - nek' izvoli...

2. Besplatan javni prijevoz!
Molim!? Selimo! Da - u glavnom gradu Estonije, Tallinnu, vlada je odlučila osigurati besplatni javni prijevoz s ciljem smanjenja prometa u gradu. Gradonačelniče, jeste li čuli?

3. Estonija je pobijedila na Eurosongu!
Tko još gleda Eurosong, je sigurno vaše slijedeće pitanje! No, davne 2001. godine kada je ovo natjecanje u pjevanju (pokazivanju perja) bilo na svom vrhuncu, Estonija je odnijela pobjedu s pjesmom Everybody.!

4. Glasa se online!
Hahah. Istina - u Estoniji se od 2005. godine može glasati i putem interneta. Zakon, zar ne?

5. Izumili su Skype! 
Vrlo vjerojatno svi imate Skype! No, vjerojatno niste znali kako je Skype izumljen upravo u Estoniji! 

6. Mačje oči su obavezne!
Bilo da ste pješak ili biciklist, kada padne mrak nema švercanja! Mačje oči, ili ti ga popularni modni dodatak su obavezne za sve!

7. Ima Interneta!
Tj. ne da ima interneta, već je jedna od najrazvijenijih država na svijetu s vrlo vjerojatno najboljom komunikacijskom infrastrukturom! Zaboravite na žicanja konobara!

8. Natjecanje u nošenju žena
Kada bi išli odabirati najgluplja natjecanja na svijetu, ovo bi se natjecanje našlo poprilično blizu prvog mjesta. Dakle, muškarci trče sa ženama na ramenima, u krilu... Povlačenje nije dozvoljeno! 

9. Nevjerojatna srednjovjekovna arhitektura!
Daleko najveća turistička atrakcija Estonije je njena kulturno povijesna baština. Jeste li znali kako je stari grad Tallinn stavljen na UNESCO-vu ljestvicu kulturne baštine, a kako i ne bi - grad je predivan. Uglavnom, nadamo se da smo vas nagovorili, uživajte!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju