Svaka nuklearna nacija označena je drugom bojom i drugim zvukom, a na vrhu videa prikazan je broj nuklearnih eksplozija po nacijama. Hashimoto, koji je ovaj projekt započeo 2003. godine, rekao je da je htio podići svijest ljudi o opasnosti koja dolazi od nuklearnog oružja.

Do 1962. godine eksplozije su rijetke, ali nakon te godine broj rapidno raste. Prve po broju pokusa su SAD sa 1032 eksplozije, druga je Kina, treća Francuska, a četvrta Velika Britanija.

Iako mnogi od nas smatraju da su Černobil, Nagasaki i Hiroshima jedine nuklearne ekspolozije/katastrofe koje su zadesile naš planet - to nije tako. Ne smijemo zaboraviti da testiranja nuklearnih bombi isto tako ostavljaju posljedice na naš Planet i naše živote. Iako se radi o kontroliranim eksplozijama, ipak se tu radi o nuklearnom oružju - dovoljan je mali dašak vjetra da ponese smrtonosni oblak diljem Planeta. Iako je od posljednje zabilježene nuklearne eksplozije prošlo više od 16 godina, ostaje za vidjeti kakve će one imati posljedice na nas.

Bacite oko na video. Sigurni smo da nećete ostati ravnodušni.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju