Mi se jednostavno ne slažemo s time. Mnoge destinacije nude pregršt zanimacija i aktivnosti, koje će s nogu oboriti i one koji se nikako ne daju zadovoljiti, a ako u obzir uzmemo da naš predivni Planet ima preko 190 država, zasigurno postoji jedna koja će i vas oduševiti. Pa ako ste žena bez muškarca i mislite da će vam na putovanju biti dosadno, što kažete na istraživanje koje govori kako većina osoba koje putuju solo - i jesu žene?

Koje su uopće najbolje države gdje kao solo putnica možete otići? Jedna od njih je - Australija. Iako će vam u avionu možda stvarno biti dosadno, to je idealno mjesto za stjecanje novih prijateljstava, a jednom kad sletite u Australiju, ona pruža zaista mnoštvo aktivnosti, čak i ako niste upoznali nove "Travel Buddyje".



Ako ste više avanturistički tip, svakako odaberite Kostariku, koja nudi predivne pejzaže, tropske plaže i posebnu kulturu, što isto možete doživjeti zaputite li se u Novi Zeland, koji je zbog svoje ljepote često mjesto snimanja brojnih filmova.

Ako vam opuštanje na plaži i baš nije drago, tada su New York i London definitivno destinacije u kojima ćete ubrzo zaboraviti da ste same. Brojni restorani, kafići i ono najvažnije - dućani, zaokupirat će vas tijekom cijeloga dana, bilo da kupujete nove krpice ili samo "razgledavate".



Od orijentalnih destinacija tu su Japan, Vijetnam i Ekvador. Te su države najpopularnije među solo putnicama, koje umjesto odmora žele volontirati, a upravo je volontiranje jedan od najboljih načina za stjecanje novih prijateljstava i poznanstava s ljudima iz cijelog svijeta.



Prihvatite rizik, okusite avanturu, pojedite nekoliko kukaca, bez promišljanja potrošite novac kojji ste mjesecima zarađivali, i probudite se u krevetu osobe koju nikad prije niste upoznali. Ili pokraj novih, u hostelu, naravno! Jer ipak, gdje god da otišli, i što god da na tom putu učinili, uvijek je najvažnije napraviti prvi korak - mičite se iz ljušture, to neće nitko učiniti umjesto vas samih!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju