Iako nam obitelj i posao oduzimaju puno vremena, ove godine izdvojite malo više za sebe i pružite si užitak čitanja knjige koji kao mladi nikako niste mogli shvatiti - pogledajte popis knjiga za koje Amazon.com predviđa da će postati velike uspješnice na filmskom platnu!

Labor Day, Joyce Maynard
U knjizi se radi o depresivnoj majci, Adele, i sinu jedincu, Henryju, koji za vikend, kada pada popularni Labor Day, u svoj dom primaju bjegunca pred policijom i osuđenog ubojicu, Franka Chambersa. U kratkom vremenu Frank mladom Henryu postaje očinska figura, a iz depresivne Adele uspjeva stvoriti veselu i smirenu ženu. Sve se to događa dok policija pretražuje okolicu u potrazi za odbjeglim ubojicom. Knjiga je puna nenadanih okreta i lako čitljiva, a Kate Winslet je već sjajno odigrala ulogu depresivne Adele.
Film dolazi u kina 31.01.2014. godine

The Monuments Men, Robert M. Edsel i Bret Witter
Radnja knjige bazirana je na istinitoj priči iz Drugog svjetskog rata. Nekolicina zaljubljenika u umjetnost riskirala je svoje živote kako bi spasili umjetnine pred nacistima koji su harali Europom i krali ih. Knjiga je fascinantna priča o tome kako je vrijedno cijeniti umjetnost. A što se tiče filma? Bit će zanimljivo vidjeti kako će sve to izgledati na ekranu.
Film u kina dolazi 07.02.2014. godine


Winter´s Tale, Mark Helprin
Mehaničar, ali i siroče Peter Lake ima namjeru opljačkati vilu na Manhattanu za koju vjeruje da je prazna, da bi na kraju saznao da u njoj živi prekrasna Beverley Pen. I tu se rađa nevjerojatna ljubav između sredovječnog Irca i fatalne ljepotice u čarobnom New Yorku. Ako ste u potrazi za romanom koji je prožet fantazijom i romantikom onda je ova knjiga pravi izbor za vas. Glavne uloge imat će Colin Farrell i Jessica Brown Findlay.
Film počinje s prikazivanjem 14.02.2014. godine.

Vampire Academy, Richelle Mead
Akademija svetog Vladimira je škola za dhampire, mješance ljudi i vampira koji služe kao čuvari, i Moroe, dobre vampire koji uz pomoć magije mogu upotrijebiti moć četiri elementa (vatra, voda, zemlja i zrak). Vampirska princeza Lissa Dragomir i dhampir Rose Hathaway su najbolje prijateljice povezane vezom koju ne mogu objasniti. Nakon dvije godine bijega iz škole moraju se vratiti i suočiti s kaznom. Ovo je serija od šest knjiga, no film će biti u samo jednom nastavku. Šatro...
Film izlazi 14.02.2014. godine.


Hundred Foot Journey, Richard, C. Morais
Kada zbog tragedije Hassan i njegova obitelj moraju napustiti Indiju, ni ne pomišljaju da će ih život odvesti u francuske Alpe. Smještaju se u malom gradiću Lumiere gdje otvaraju vlastiti indijski restoran. Ali, time staju na žulj svojevrsnoj vladarici mjesta Madame Mallory. Nakon što objavljuje rat Hassanovoj obitelji ipak odlučuje krenuti u posao s njim. Tako mu postaje mentorica i vodi ga u Pariz gdje zajedno otvaraju Indijski restoran. Roman je lako čitljiv, zanimljiv i prepun kulturoloških razlika koje muče ljude iz različitih dijelova svijeta. Ulogu Madame Mallory glumi fenomenalna Helen Mirren, a direktorsku palicu podijelili su Steven Spielberg i Oprah Winfrey. Ne bi neki film o rasnim razlikama mogao proći da se ona ne umiješa...
Film izlazi 08.08.2014.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju