Hosteli su uglavnom jeftiniji od hotela, a u zadnje vrijeme čak i - čišći. Cijena i čistoća su dva faktora, koji uz lokaciju i dodatnu ponudu smještajnog objekta uvelike pomažu pri odabiru hostela ili hostela. No, usprkos cijeni, svaka osoba, koliko god ona bila avanturističkog duha, u životu dođe do određene granice kada se pri putovanjima i odabiru smještaja ipak vodi drugim kriterijima. U nastavku vam donosimo pet znakova koji vam mogu pokazati da ste ipak prerasli hostele.

1. Žudite za trenutkom kada ćete biti sami
Ako ste došli do faze kada su vam svi drugi oko vas jednostavno tlaka, tada budite oprezni i prilikom odabira smještaja dobro razmislite možete li sobu dijeliti s nepoznatim ljudima. Ipak, idete na odmor i ako mislite da će vam to smetati, bolje se odlučite za privatnu sobu u hostelu.

2. Više vam je bitna udobnost od cijene
Iako ovo nužno ne mora značiti da su hosteli manje udobni od hotela, možete biti sigurni da ćete odabirom hostela novije gradnje - bolje proći nego hotelom niže kategorije. U svakom slučaju, dobro se raspitajte, a nemojte zaboraviti ni na online stranice s preporukama koje bi vam mogle biti od velike koristi.

3. Želite kupaonicu samo za sebe
Nema vam spasa, ili otiđite u hostel koji nudi privatne sobe s kupaonicom ili potražite hotel! Simple as that.

4. Više vam i nije do besplatnog, ali kilavog doručka
Iako se doručak u većini hostela sastoji od tosta, maslaca, marmelade i zobenih pahuljica, morate priznati da je lijepo dobiti besplatan doručak. No ako vam i nije to toga, uvijek možete odabrati hotel u kojemu možete nadoplatiti uslugu doručka i dobiti pravi „švedski“ stol.

5. Važno vam je da vas u hotelu dočeka šampon i zubna pasta?
Ako ste jedan od onih koji sa sobom na putovanje vole nositi samo najnužnije od garderobe i ne želite razmišljati o šamponima i ostalim nužnim kozmetičkim proizvodima, tada hostel i nije baš za vas.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju