1. Dolina Nubra:
Smještena na otprilike 3.000 metara nadmorske visine, ova dolina pruža pogled na krajolike koje je gotovo nemoguće susresti negdje drugdje na svijetu. Uz to što je sama po sebi teško dostupna, za posjet je turistima zbog bliskih teritorijalnih previranja - potrebna i posebna dozvola.

2. Chettinad:
Smještenu duboko u Tamil Naduu, ovu pokrajinu jednostavno morate posjetiti ako volite prekrasnu arhitekturu, ili dobru, jako začinjenu indijsku hranu.

3. Dolina Zanskar:
Smještena na izuzetno nepristupačnom terenu, ova dolina je dom za tek 13.000 stanovnika. Uz pitureskne samostane, i sela iz nekih prošlih vremena, surova će vas priroda ostaviti bez daha.

4. Andamansko i Nikobarsko otočje:
Ako postoji raj na zemlji, onda su to ovi otoci. Smješteni nedaleko indijske obale, u bistrome moru uz pješčane plaže, pružaju vam nezaboravne krajolike uz ne pretjerano visoke cijene. Savršeno.

5. Jezero Suraj Tal:
Sunčevo jezero nastalo je otapanjem ledenjaka, i po predanjima se štuje kao sveto mjesto. Za sve ljubitelje Zena, mira i dubine - idealno!

6. Ghats, Varnasi:
Ako biste trebali odabrati mjesto na kojem ćete u svega 5 minuta doživjeti cijelu Indiju - Ghats bi bio savršen izbor. Na ovom ćete mjestu moći upoznati zaista sve raznolikosti ove ogromne države, dapače, potkontinenta.

7. Jezero Pichola:
Napravljeno je u 14 stolijeću kao akumulacijsko jezero koje štiti okolna područja od poplava, a danas je poznato prvenstveno po predivnoj prirodi.

8. Sandakphu:
Ako želite posjetiti ovo mjesto morate biti svjesni kako će vam biti potrebno puno strpljenja. Također, bitno je napomenuti kako se temperatura u ovim visinama može sniziti do -20 stupnjeva Celzijevih. Ali pogled...

9. Athirapally:
Ako volite vodopade, mistična i pomalo dramatična mjesta u prirodi - Athirapally jednostavno morate posjetiti. Ovo je destinacija dostojna pravih kraljeva avanturizma!

10. Chitrokoot slapovi:
Ovi impresivni slapovi poznati su i pod nazivom "Indijska Niagara". Boju vode mijenjaju prema godišnjim dobima. Fascinantno.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju