Bilo da putujete luksuzno ili planirate samo jednostavni obilazak, ovo svjetski poznato jezero ima ponešto za svakoga. U gradovima i mjestima koji leže na njemu, možete uživati u vrhunskim restoranima i noćiti u smještajima s pet zvjezdica, a možete jednostavno i obići gradove te se diviti njihovoj ljepoti. Tko zna, možda negdje u prolazu sretnete Georgea i Amal

Bellagio

Bellagio je jedan od najljepših gradova na obalama talijanskog jezera Como. Grad ima luksuzne vile okružene netaknutim pogledom na jezero, vrhunske restorane i zapanjujuće botaničke vrtove. Odvojite malo vremena za istraživanje popločanih ulica ili jednostavno uživajte u čaši vina dok uživate u prekrasnoj ljepoti jezera Como. Villa Melzi poseban je vrhunac samog starog grada s mirisnim vrtovima u engleskom stilu, ukrasnim grmljem, rijetkim povrtnjacima i stablima citrusa. Osim razgledavanja gradskog središta, posjetitelji Bellagia mogu krenuti u izlet brodom po jezeru.

Varenna

Od pogleda na obalu, do šarene arhitekture i bujnih vrtova, ovaj šarmantni grad bio bi grijeh propustiti. Villa Monastero jedna je od mnogih vila u Varenni koja nudi čudesan pogled na jezero, a Villa Cipressi još je jedno arhitektonsko remek-djelo koje vrijedi istražiti, te nećete biti razočarani njezinim slikovitim vrtovima i mirnom atmosferom. Ne propustite Castello di Vezio, srednjovjekovni dvorac s dvije staze do vrha. Bilo da se želite opustiti ili istraživati, Varenna bi svakako trebala biti na vašem popisu.

Como - 5 Como - 5 (Foto: Getty Images)

Lecco

Smješten na zapadnoj obali prekrasnog jezera Como, živahni je povijesni grad koji zaslužuje biti na vrhu vaše liste. S mnoštvom crkava i neobičnih trgovina, ovo šarmantno mjesto vrijedi posjetiti. Jedno od najboljih mjesta za istraživanje u Leccu je lijepa šetnica uz jezero, kao stvorena za romantične šetnje ili čak i prosidbu voljene osobe. Bazilika San Nicolo nudi panoramski pogled s vrha, ali da bi ga doživjeli, potrebno je svladati nemalih 400 stepenica! U blizini se nalazi i mnoštvo restorana koji nude lijepe prostore za sjedenje na otvorenom gdje se možete diviti ljepoti jezera dok uživate u ukusnim lokalnim jelima.

Tremezzo

Tremezzo je slikoviti grad koji oduzima dah i nudi nevjerojatan pogled na Alpe i elegantne vile. Zajedno s drugim gradovima iz bivših općina Lenno, Mezzegra i Ossuccio, čini općinu Tremezzina. Ako ste rođeni istraživač ili ljubitelj dobrih šetnji kroz prirodu, onda ovaj idealistički talijanski krajolik ne možete propustiti. Villa del Balbianello jedno je od najboljih mjesta za posjetu, s raskošnim vrtovima koji su prikazani u filmovima poput Ratova zvijezda: Napad klonova. Villa Carlotta također ljepotom uopće ne zaostaje.

Como - 2 Como - 2 (Foto: Getty Images)

Menaggio

Riječ je o pitoresknom gradiću na zapadnoj obali jezera Como koji će očarati svakog putnika. Očarat će vas njegove popločane, uske ulice i mnoštvo neobičnih restorana i kafića, savršenih za ugodni talijanski odmor. Postoje neke prekrasne crkve kao što su San Carlo i San Stefano, a Menaggio je i idealno mjesto za izlete brodom do jezera Lugano u Švicarskoj.

Como

Como je prekrasan grad na južnom kraju istoimenog jezera. Prepun je romantičnih uličica, zanimljivih trgovina i finih restorana za. Jedna od najpoznatijih znamenitosti Coma je katedrala koja datira iz 1396. Grad uvijek vrvi od aktivnosti; lokalno stanovništvo koje uživa u sladoledu na suncu i turisti koji kupuju u brojnim luksuznim buticima. Bilo da se želite opustiti uz jezero ili istražiti povijesni šarm Coma, ovo prekrasno odredište nudi za svakoga ponešto; doista zaslužuje titulu jednog od najatraktivnijih gradova na jezeru.

Impresivno djelo drevnog inženjerstva i arhitekture: Što je Circus Maximus i čemu je služio? Circus Maximus - 1 Circus Maximus - 2 Circus Maximus - 3 +1 Circus Maximus - 4
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju