Ukusna hrana, domaće vino i rakija, ali i brojne aktivnosti koje danas nude rezultat su predanog rada. Svaki član obitelji Ramarin preuzeo je jedan dio posla, a ustrajnost i međusobna podrška glavni su im motivi za nastavak njihove priče, kojom se jako ponose. 

Iza malenog obiteljskog biznisa koji se smjestio u srcu Slavonije, točnije u Garčinu, stoji ljubav prema konjima i rodnom mjestu. U priču ranča uključena je cijela obitelj, na čelu s ocem Renatom uz neizostavnu ljubav i podršku majke Renate. Tim čine njihova djeca Rea, Marin i Anja te njezin suprug Josip. Garčin je rodno mjesto Renata Ramarina, kojeg je oduvijek vukla želja da se tamo ponovno vrati. Od mještana je kupio nekoliko parcela pa je isprva uredio manji prostor za obiteljska druženja i kupio dva konja.

Vrlo brzo počeli su dolaziti prvi posjetitelji kojima se mjesto svidjelo, htjeli su nešto popiti i usput pojesti. Logičan slijed bio je otvaranje restorana, koji je nadograđivan kroz vrijeme jer je potražnja za mjestom više na ranču još uvijek aktualna.

Ranč Ramarin Ranč Ramarin (Foto: Ranč Ramarin)

Nijedan početak nije lak, pa tako ni njihov, ali konstantna posvećenost, trud, rad, želja, motivacija i ljubav prema onome što rade doveli su ih danas do onoga što jesu. Naravno, u cijelu priču uključeni su i njihovi zaposlenici. Posebno ističu kako je jedna od bitnijih karika uspjeha svakako okružiti se dobrim timom djelatnika koji nadopunjuju jedni druge.
Kad pričaju o imanju, kažu, nikako ne mogu biti skromni jer su tamo doživjeli toliko prekrasnih trenutaka i bili su dio bitnih slavlja njihovih gostiju.
U svaki centimetar imanja utkana je ogromna ljubav prema konjima, prirodi i hedonizmu. Vole naglašavati da je ranč posebna priča u ovom dijelu Slavonije upravo zato što svaki segment imanja, svaki kotačić – radi kao jedan.

Ručak uz jezero usred prirode uvijek je dobra ideja Ručak uz jezero usred prirode uvijek je dobra ideja (Foto: Ranč Ramarin)

Rea Ramarin zadužena je za konje i sve vrste aktivnosti oko konja i štale, njezin brat Marin zadužen je za održavanje ranča i odnedavno upravlja sportskim avionima, pa su jedan nabavili kako bi posjetitelji mogli uživati u privatnom razgledavanju Slavonije iz zraka. Anjin suprug Josip inženjer je agronomije i zadužen je za vinograd i ostale popratne poslove oko ranča, a sva administracija, zapošljavanje, korespondencija s gostima, kao i održavanje svih vrsta proslava Anjina su odgovornost. I sama ističe kako njezin posao ne bi bio moguć bez dobrog i stabilnog interneta. Osim toga, Wi-Fi za goste danas je nešto što se jednostavno podrazumijeva. Uvelike se oslanjaju na A1 fiksnu mrežu koja je također i najveća u Hrvatskoj. Njome je obuhvaćeno čak 600 tisuća kućanstava i poslovnih ureda.

Posao oko restorana dodatno joj olakšava fiskalna usluga koju A1 nudi jer je kompletno blagajničko rješenje prilagođeno potrebama poslovanja za fiskalizaciju. Fiskal1 omogućava praćenje zaliha robe u svakom trenutku, stoga u svakom trenutku zna kako se najbolje organizirati da u restoranu ničega ne nedostaje. Zahvaljujući mjesečnoj licenci, izvan sezone uslugu Fiskal1 mogu sigurno staviti u mirovanje.

Ranč Ramarin Ranč Ramarin (Foto: Ranč Ramarin)

Za one koji odluče nekoliko dana provesti u srcu Slavonije na ranču nude i jedinstvenih 11 luksuzno opremljenih bungalova, u kojima možete provesti prekrasne dane, posebne noći i čarobna jutra. Za one koji žele netaknutu prirodu slavonske ravnice doživjeti iz prve ruke osigurali su osam mjesta za kampiranje. Jahanje, pecanje, vožnja kajakom i biciklizam samo su neke od popratnih aktivnosti na koje nećete ostati ravnodušni posjetite li ranč Ramarin.

Jahanje, pecanje, vožnja kajakom i biciklizam samo su neke od popratnih aktivnosti Jahanje, pecanje, vožnja kajakom i biciklizam samo su neke od popratnih aktivnosti (Foto: Ranč Ramarin)

Da se na ranču sve vrti oko konja, dokazuje i jezero za koje kažu da je njihov zaštitni znak, a nalazi se u središtu ranča i ima oblik konja. U novootvorenom baru možete uživati u točenom pivu, domaćim vinima te svježe cijeđenim sokovima. Uskoro će otvoriti novi restoran, u kojem spajaju moderno i tradicionalno i u uređenju i u kuhinji. Vesele se što opseg posla iz godine u godinu raste, a kompletno blagajničko rješenje koje Fiskal1 nudi pritom smatraju jednim od najvažnijih partnera svojeg tima.

U njihovu je poslovanju svaki dan različit. Važno je pokriti sve segmente koji se odnose na restoran, štalu, smještaj, proizvodnju, igraonice i noćne kampove, uzletno-sletnu stazu, održavanje ranča… Turizam je za njih posebna strast, dinamičan je, izazovan i kreativan posao jer vole Slavoniju i svima žele pokazati kako je to regija koja može puno dati. Njihova je misija od ranča Ramarin napraviti jedinstveno mjesto s ugodnom i opuštajućom atmosferom na kojem gosti mogu obnoviti svoju energiju u šarolikoj ponudi aktivnosti, neopisivo lijepoj prirodi, vrhunskoj hrani i sve to u društvu plemenitih životinja – konja, koji zaokružuju cijelu priču.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom A1 HRVATSKA po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju