Ljubitelja i poznavatelja vina sve je više, a povećava se i ponuda domaće kvalitetne kapljice. Ako ste jedni od onih koji volite popiti dobru čašu vina i uživate u kvalitetnim vinskim pričama, pronašli smo lokaciju koja spaja kulturu ispijanja vina sa zanimljivom povijesnom pričom. Istražite je s nama.

Zaputili smo se prema Istri i počeli istraživati. Zaustavili smo se podno srednjovjekovnog Motovuna i pronašli idealno mjesto za uživanje u vinu i kulturi. Ovdje ćete zaista guštati u pogledima na motovunske vinograde, što znači samo jedno – u neposrednoj ste blizini vinove loze, koja je i okosnica naše priče.

Ovaj grad u gori, grad-utvrda nastao na vrhu brežuljka, najbolje je sačuvana srednjovjekovna istarska utvrda koja zaista nudi mnogo toga. Poznat je po bijelom tartufu, koji, ako ćete imati sreće, možete pronaći u motovunskoj šumi, a doživljaj će upotpuniti i bajkovite vedute prostrane doline rijeke Mirne.

Motovun je najbolje istražiti pješice, a automobil vam neće trebati. Nećete ga ni moći koristiti jer je sam centar mjesta, osim za lokalno stanovništvo, zatvoren za promet. Prošećite uz srednjovjekovne zidine, zaustavite se kod crkve sv. Stjepana koja se nalazi na gradskom trgu, a uz samu je crkvu i zvonik-kula iz 13. stoljeća.

Ipak, glavnu ulogu u ovoj našoj priči imaju vino i smještajni objekt koji smo pronašli. To nije samo smještajni objekt, već hotel koji ima priču. Mjesto je to u kojem mirisi, znamenitosti i okusi stvaraju nezaboravne uspomene. Ubrzo ćete ovdje shvatiti da je sreća u najsitnijim detaljima uz okus sunca zarobljen u vinskoj čaši. Roxanich Wine & Heritage Hotel nudi bogatu tapiserija baštine, gdje se povijest i sadašnjost uroćuju stvaranjem istinske, dirljive ljepote.

U hotelu će vaše nepce biti obrađeno mnogim zapetljanim i ukusnim kreacijama. Uzmite si vremena i prepustite se ukusnim notama savršeno ohlađenog vina, kušajte ga i upoznajte sve priče. Upustite se u turu kušanja vina, naučite nešto o kulturi ispijanja vina i saznajte kakav je postupak stvaranja vina od vinograda do punjenja u boce. Vinski podrum smješten je unutar brda, neposredno ispod hotela na četiri razine, gdje je svaka od njih posvećena dijelu proizvodnog procesa. Sve to možete iz prve ruke doživjeti ako se zaputite na nezaboravan odmor u Motovun.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju