Obično smo na planinske lokacije navikli usred zime, kad svi zaljubljenici u zimske sportove s užitkom vade skije i spuštaju se u još nebrojeni slalom. Ipak, turizam u brdima, itekako je, a posebno u Austriji i Italiji popularan i ljeti, jer doći s 35 na 20 stupnjeva, stvar je koja se ne propušta.

Jedna takva destinacija s predivnim utočištem za ljubitelje prirode, planinarenja i pješačenja smjestila se na 2621 metara, u zagrljaju moćnih dolomitskih vrhova. Jedna od posebnosti kuće u planinama je  radno vrijeme; naime radi samo u ljetne mjesece (ok, listopad je iznimka), pa tako u njemu ove godine možete boraviti od 18. lipnja pa sve do 3. listopada. 

„Odaziva“ se na ime Alberto, a nalazi se nedaleko od grada Trenta te je do njega moguće doći i žičarom nakon koje slijedi pola sata hodanja šumskim putem. Jednom kad stignete, ako je suditi po slikama, naći ćete se usred ničeg, a sve oko vas će biti (ne crno bijeli svijet) već nepregledni broj stijena.

Tornjevi Vajolet koji stvaraju svemirski neobičan i lijep kadar meka su za alpiniste. U avanture od vrha do vrha zimi se upuštaju samo najhrabriji, dok su ljeti takvi poduhvati nešto lakše izvedivi. No i oni koji nisu u najboljeoj formi neće ostati razočarani.

U Albertu ipak ne možete računati na stopostotni komfor, jer se tu nalaze sobe za 3 – 4 osobe, one za 6 – 10 osoba, dok u spavaonici može noćiti njih 16. Na raspolaganju je i kupaonica, hrana, ali najbolja je od svega sama lokacija. 
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju