Obično kad dođete u all you can eat restorane, jela realno – nisu spektakularna. Ona naravno mogu biti fina, ukusna, dobro spremljena, ali nije da na tim mjestima dobivate iskustvo kakvo niste doživjeli, već plaćate mogućnost da jedete do mile volje. E pa, ovaj restoran u francuskom mjestu Narbonne, vodi znatno drukčiju politiku.

U restoranu Les Grands Buffets u Narbonneu, gradu koji leži na obali Mediterana blizu Španjolske, za ravno 42 eura i 90 centi (oko 320 kuna) možete do mile volje uživati u jelima kao što su guščja jetra, pečena prepelica, žablji krakovi, puževi, jastozi... Dakle, za svega tristotinjak kuna guštat ćete u vrhunskim delicijama visoke kuhinje.

No, stvari tu ne staju. Restoran se upisao u Guinnessovu knjigu rekorda kao mjesto koje nudi najviše različitih vrsta sireva, te je trenutačno pobrojano njih 111! Najbolje je, kad ste već tu, krenuti od manje intenzivnih, pa se malo po malo, „penjati“ prema gore... 

Restoran je otvorio Louis Privat sa suprugom Jane još 1989. godine, a kako stoji i na web stranici, pružaju iskustvo u kakvom su „od Srednjeg vijeka uživale okrunjenje glave i francuska aristokracija“. Sam prostor je prilično velik te raskošno uređen, ali kako uopće drukčije jesti poput kralja? Uostalom, i jedan gost je to dobro primijetio, ostavivši recenziju kako je samo čekao da kraj njega sjedne Luj XIV. osobno.

Naravno, tu su i spektakularni deserti, a vino, iako nije uključeno u cijenu prilično je povoljno, s obzirom da se plaća prema nabavnim cijenama. Sve u svemu, ako tko posjeti ovaj restoran, molimo ga da se javi, a važno je napomenuti i da su, s obzirom na popularnost mjesta – rezervacije obavezne, kao i da treba rezervirati dosta prije samog dolaska.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju