Zagonetna ili misteriozna putovanja postaju sve popularnija. Razlog tome je niža cijena aranžmana, ali i uzbuđenje koje nudi činjenica da ne znate gdje ćete sletjeti – ili uploviti. Ovisno o agenciji, neke će vam vratiti novac ako „izvučete“ odmor s pingvinima, a niti u ludilu ne biste potrošili godišnji na mjesto bez palmi i tirkiznog mora.

Želite li se okušati u avanturi potrebno je otputovati do Londona, barem kad je riječ o ponudi Weekender Breaksa koji nude putovanje na više od 40 različitih destinacija oko svijeta. Do Londona možete doći za desetak eura ako na vrijeme kupite kartu nekim od low cost avioprijevoznika.

Dovoljno je prijaviti se za putovanje, a izvući možete karte za New York, Dubai, Las Vegas, Bali, Ibizu i ostala uzbudljiva mjesta. Osim leta plaćen je i smještaj. Cijena po osobi je 99 funti, odnosno oko 810 kuna.

Agencija Fred Olsen nudi krstarenja na kojima putnici doznaju kamo idu u zadnji tren, a kako kažu – ponekad jedino kapetan zna preciznu rutu. Za sedam noći na brodu cijena je od oko 8150 kuna po osobi.

Kaspijsko jezero - 2 Putovanja Otvara se zabranjena ruta: Najveće jezero svijeta postaje novi turistički hit?

Shearings Mystery Breaks također funkcioniraju prema principu: „Vi recite datum, mi tražimo lokaciju“. Ako ipak želite okvirno znati o kakvom se putovanju radi, neće vas držati u neznanju. Tako primjerice možete odabrati mistično putovanje u Škotsku, ali do kraja nećete znati o kojim se gradovima i mjestima radi.

5 mjesta na kojima je zabranjeno mazati se kremom za sunčanje Palau Palau Palau +1 Palau - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju