„Ej prijatelju, znaš li za neko lijepo mjesto u Istri da odmorim mozak? A gdje su najbolje plaže - da nema puno ljudi? Išao bi sad za vikend pa mi treba preporuka. A gdje se dobro jede, nešto domaće? Svratili bismo i do neke vinarije.…“, tako bi otprilike mogao izgledao virtualni razgovor s novim savjetnikom za guštanje po Lijepoj Našoj: punkufer preporuka.

Umjesto sugovornika koji će odgovoriti na sva pitanja, na raspolaganju je interaktivna karta koja otkriva gdje jesti, kamo putovati, gdje odsjesti, što vidjeti, kao i gdje pronaći popuste. U nekoliko klikova lako je pronaći izletišta i smještaj, poput apartmana s pogledom na more ili kućica okruženih zelenilom – ovisno o tome što tražite. Jedna od prednosti karte je preglednost pa lako možete pustiti neka vam točke interesa posluže kao putokaz za neka od mjesta u blizini.

Često i nismo svjesni koliko je naša mala zemlja bogata planinarskim putevima koje vrijedi istražiti, nestvarnim vidikovcima, gotovo tajnim mjestima za kupanje, kao i skrivenim krajevima u koja turisti ne zalaze. Mikrolokacije pune iznenađenja poput atrakcija koje dižu adrenalin, zanimljivosti što čuvaju tragove prošlosti, kao i male senzacije koje ostaju skrivene u šumi razvikanih lokacija itekako su vrijedni naše pažnje.

Restorani, konobe, mala obiteljska domaćinstva, kao i sva druga mjesta gdje se dobro jede (i pije) također su označena na karti, a njihov broj će s vremenom rasti, baš kao i ostale preporuke punkuferovog savjetnika. Rado slušamo i prijedloge čitatelja uz koje će se interaktivna karta „udebljati“ za mjesta vrijedna pohvale – bilo da je domaćin sama priroda, ili pak kakav vrsni ugostitelj. 

Kako biste preporučili omiljena mjesta za punkufer preporuku pošaljite mail na info@punkufer.hr

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju