Ne treba nam Japan, imamo Japan kod kuće. Proljeće stiže, a s njime i prizori koji nas najviše vesele i koji nikad ne dosade: trešnje u cvatu. Bijele, roze i crvene nijanse preplavit će ulice naših gradova i društvenih mreža, a kako bi vaše putovanje bilo što romantičnije, donosimo vam popis „najrascvjetalijih“ gradova Europe.

Avenije procvalih trešanja u Bonnu

Njemačka Heerstrasse i Breite Strasse u gradu Bonnu mjesto su na kojem se želite zateći za puni dojam proljeća. Heerstrasse je dobio nadimak „Avenija procvalih trešanja“, a drveće koje je posađeno uvezeno je iz Japana nakon ujedinjenja Njemačke, kao simbol optimizma.

Nizozemska kolijevka 7 milijuna lukovica cvijeća

Nizozemski Keukenhof jedan je od najvećih i najpoznatijih vrtova Europe. U njemu se svake godien zasadi čak 7 milijuna lukovica cvijeća, tako da će stabla trešnje biti samo jedan mali dio rapsodije boja koja vas ovdje čeka.

Moja zlatna dolina u španjolskoj verziji

Dolina Jerte na zapadu Španjolske, prema granici s Portugalom, prirodni je spektakl koji se proslavio kao prava proljetna rascvjetala destinacija. Svake godine proljeće pozdravlja čak dva milijuna stabala trešnje zbog čega iz daljine cijelo područje izgleda kao prekriveno snijegom. Put treba planirati pažljivo, jer trešnje cvatu svega 10 do 15 dana i to u periodu od sredine ožujka do sredine travnja.

Mala sirena okupana u rozim cvjetovima trešnje

Krećete li u dansku prijestolnicu, posjetite šetalište i park Langelinie. Poznat je po kipu Male sirene, a u travnju je poznatiji po 200 stabala trešanja koje ga zaokruže rozim tonovima. Krajem travnja održava se tzv. Sakura festival koji posjetiocima i gostima nastoji približiti japansku kulturu u obliku glazbe, plesa i borilačkih vještina.

Grad u kojem možete spojiti spa tretmane i proljetnu romantiku

Karlovy Vary je jedna od najljepših čeških destinacija kojom možete prošetati u travnju. Poznat je i kao „spa grad“ zbog najvećeg broja turista koji dolaze ovdje na spa tretmane. Dva u jedan! Ima li što ljepše od opuštanja u spa tretmanima s pogledom na stotine trešanja u cvatu?

Švedsko-japanski festival boja, okusa i mirisa

Od ožujka do svibnja ovaj kraljevski vrt u Stockholmu preplave boje 60 stabala trešanja u cvatu. Štoviše, posjetite li Kungstradgarden Park sredinom travnja, moći ćete sudjelovati u tzv. japanskom festivalu koji se ovdje održava svake godine, popraćen štandovima hrane i malih umjetnina.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju