Karipski otok Montserrat, kojeg slobodno možemo nazvati i rajskim, otvorio je svoja vrata za digitalne nomade, tj. sve one koji mogu raditi iz udobnosti vlastita doma. Tko voli i može, možda bi i mogao razmisliti da mu ovaj otok bude dom sljedećih godinu dana...

Ideja i želja jest, pružiti zainteresiranima priliku iskušavanja savršenog poslovnog i privatnog balansa, jer ovdje kad završite s poslom, čekaju vas egzotične plaže crnog pijeska i bogata kulturna ponuda. Uz trenutna ograničenja koja su na snazi zbog pandemije koronavirusa, uopće ne sumnjamo kako će se određeni dio digitalnih nomada uskoro preseliti na Montserrat.

Ipak, nešto treba i platiti. Za apliciranje dobivanja dozvole treba dati 3 tisuće kuna za jednu osobu, ili 4 i pol tisuće kuna za cijelu obitelj (do 4 člana). Kandidati trebaju pokazati dokaz o zaposlenju, te imati godišnje prihode od najmanje 400 tisuća kuna, čime će se zasigurno, eliminirati značajan broj interesenata.

Otok je inače smješten u istočnom dijelu Kariba i prostire se na ukupnoj površini od 39,5 kilometara kvadratnih. Uz već čudesne plaže, krase ga i sjajna mreža planinarskih staza, ali i aktivni vulkan – Soufriere Hills. Ljepotama se slobodno, možete vidjeti u našoj galeriji.

Sve potrebne informacije za godinu dana uživanja na Montserratu, pronađite na sljedećoj poveznici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju