Plaža je mjesto na kojem ćete često sresti ljude koji puštaju glasnu glazbu bez obzira na druge – a Portugalu je i službeno dozlogrdilo takvo ponašanje.

Tako je portugalska nacionalna pomorska uprava (AMN) najavila  kako će početi kažnjavati ljude koji puštaju glasnu glazbu maksimalnom kaznom od 36 tisuća eura. Da, dobro ste pročitali, za visinu maksimalne kazne sebi možete priuštiti lijepi novi automobil.

Prema Evening Standardu, pojedinačne kazne za puštanje glasne glazbe počet će od 200 eura, prije nego što potencijalno porastu na 4 tisuće eura za daljnje prekršaje. Najveća kazna koja se može izreći grupi je 36 tisuća eura.

Ipak, točan volumen glasnoće koji opravdava takvu kaznu nije osobito jasan. AMN je jednostavno objavio kako su "prijenosni zvučnici zabranjeni na plažama ako mogu smetati ostalim posjetiteljima" te da žalbe na buku mogu prijaviti i turisti i lokalno stanovništvo.

U svakom slučaju, ako ovog ljeta planirate puštati pjesme na plaži u Portugalu, možda bi bilo najbolje da ponesete slušalice!

Arroz de Marisco: Recept za portugalsko čudo s plodovima mora koje postaje prava definicija ljeta Portugalski rižoto Portugalski rižoto Portugalski rižoto +8 Portugalski rižoto
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju