Ako želite provesti dobar odmor, ispunjen mirom i tišinom, a s druge strane biti u blizini mondenih odmarališta, dobra je ideja zaputiti se put francuske rivijere, točnije put otoka Port Cros.

Riječ je o otoku u Mediteranu, koji pripada grupi otoka znanoj kao Iles d'Hyeres, a koji je udaljen tek par kilometara od slavnog Saint Tropeza, a ni Cannes ni Nice nisu previše udaljeni. Otok je imao burnu povijest, te je često, kao i drugi otoci iz ove otočne skupine, bio izložen piratskim napadima.

Ipak, zadržao ljepotu jer na njemu živi mali broj stanovnika, te je izgrađeno samo nekoliko zgrada u blizini luke, u kojima se nalaze kafići restorani i trgovine namirnicama, tako da okoliš ovdje praktički nije nimalo stradao. Desetljećima su otokom vladali razni markizi, a od 1963. predan je Francuskoj te je odmah proglašen prirodnim rezervatom.

Podmorje nudi najbolje od mediteranske flore i faune, što ćete najbolje otkriti čim zaronite. Šetnjom ćete se diviti divljini, a naravno, na otoku je zabranjen prijevoz bilo kakvim motornim vozilima. Jasno, neka vas ne iznenadi veliki broj brodova u okolici, jer se ovdje ljeti uživa na najjače.

U svakom slučaju, nećete požaliti posjetite li ovaj otok, a svoja iskustva, slobodno možete podijeliti s nama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju