Planirate put u neku zemlju, konačno uštedite novac i svi sretni se zaputite na odredište. Kad ono, nakon 2 dana od provedenih 5, toliko ste razočarani da želite čim prije otići! Vjerojatno se to i vama dogodilo barem jednom, a ovo su samo neka od takvih iskustava koja su doživjeli korisnici Buzfeeda...

Za početak - pravac Sjeverna Amerika! Mnogi od vas sigurno žele posjetiti legendarnu ulicu Bourbon u New Orleansu, no prema komentarima, ovdje ćete doživjeti ne samo zvuke jazza i karneval, već i smrad urina, proliveno pivo, posvuda ostatke stakla... Ne prolazi baš dobro ni Times Square, koji je proglašen čistom zamkom za turiste, a ni legendarno božićno drvo ispred Rockfellerovg centra nije nešto na što treba gubiti vrijeme. Da, i ne zaboravimo slavni meksički grad Cancun!

U dobroj staroj Europi, prema korisnicima Buzfeeda, ne isplati se trošiti vrijeme na uvijek „gužvoviti“ Kosi toranj u Pisi, dječaka koji piški u Bruxellesu, Plavu lagunu na Islandu, Mona Lisu u Louvreu, koja je sama po sebi malena, a vi još dodatno udaljeni. Berlinski Checkpoint Charlie, te britanski London Eye i Stonehenge također su atrakcije bez kojih se može, baš kao i Mala Sirena u kopenhaškoj luci te slavni minhenski Oktoberfest.

Slažete li se? 10 mjesta u Hrvatskoj na koja se turisti često žale +0 Hvar

Naravno, ni ostatak planete nije ostao pošteđen. Dubai, posebno njegov centar, podsjeća na jedan veliki zabavni park. U tajlandskom Phuketu na plaži ćete se osjećati kao u mravinjaku, a isti problem vas čeka na sidnejskoj plaži Bondi. Na glavnom trgu u Marakešu, Jemaa el – Fnaa, svatko će od vas pokušati izvući nešto novca na razne načine, dok ćete se kroz gužvu Angkor Wata jedva kretati. U indijskoj Goi naići ćete krcate plaže, a u predgrađe Buenos Airesa, Caminito, ne isplati se ulaziti ponajviše zbog sigurnosnih razloga.

U svakom slučaju, možda nakon ovih iskustava, i sami promislite dvaput o određenim odredištima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju