Udahnite naše široke horizonte, otkrijte šumske i vinske staze (u hike ili bike varijanti), zagrlite naše velike rijeke! Da ne bude nesporazuma, nije ovo poziv na utapanje, već suptilna preporuka da posjetite našu dunavsko-dravsku diku, neponovljivi Kopački rit. Vodena šetnica Bijelog lopoča otkrit će vam neke od najskrivenijih prirodnih zakutaka (i foto-prizora) u Hrvatskoj, a da pritom nijednom nećete ostati bez signala. Jer ravnica je to i grad je uvijek blizu. Osječka Tvrđa i Korzo, đakovačka katedrala i ergela, dvorci i perivoji Našica i Valpova, ili znate što – Kneževi Vinogradi, Suza, Zmajevac, ti usnuli gradići-sela stare Baranje! Svaki pravi kulturist želi ih na svojoj seen listi, a svaki pravi sladokusac u svom eno-gastro itineraru. Kad smo kod toga, nemojte propustiti ni zdravicu u Erdutu, pogleda uprtog u moćni Dunav i, što bi pjesnik rek’o, pradavnu Panoniju.

Baranja Baranja (Foto: Zvonimir Janković)

Gdje predahnuti od sve te silne aktivnosti nepca, bicepsa i kvadricepsa? Tek ste tu na slatkim brigama. Bilo da tražite ljupke starinske pansione, rustikalna imanja na selu ili, nije ni to grij’, gradske hotele s poslugom u sobu, tu smo, ljudi dragi, tu smo, širokog osmijeha što ga ne skidamo s lica, jer takva su po prirodi slavonska dica.

Wine&Bike Tour Erdut Wine&Bike Tour Erdut (Foto: Marko Banić)

Izazovno je vrijeme i razne nam granice vise nad glavom. No, samo je jedna od njih oslobađajuća. Pomaknite je – dođite na istok i hedonizirajte se! Otkrit ćete zemlju obilja i široke duše, otkrit ćete
iskreno vaše,
Slavonce i Baranjce

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju