Na sjevernoj strani poluotoka Pelješca, desetak kilometara od Trpnja, plaža Divna privlači pažnju i turiste svojom ljepotom i bistrim morem gotovo neonske tirkizne boje. Sliku koju tvori Divna sa svojim brdima koja je čuvaju pamtit ćete kao jednu od najljepših peljeških vizura. Ne postoji tiskani ili digitalni zapis o toj ljepotici koji njezinom divotom ne opravdava i ime koje nosi, a prošle je godine britanski The Guardian uvrstio Divnu među 40 najljepših europskih plaža.

Ova plaža kao da je u jednom jedinom kadru ulovila svu raznolikost Pelješca: strma i stjenovita brda, pitomije sedlo u neposrednom zaleđu plaže, šumu i neprohodnu makiju, otočić silne ljepote i nepristupačnih oštrica i more koje želite upravo ovakvim pamtiti do sljedećeg susreta. U svoj toj divljini netaknute prirode, plaža Divna pitoma je oaza za uživanje. Malo šljunčana, malo s oblutcima i meka, blaga na dodir baš kao i na pogled, potpuna je suprotnost pelješkoj divljini koja je okružuje.

More je plitko i toplo, ali čisto, pa je i Divna vrlo posjećena. Razlog se svakako skriva i u blizini Trpnja, iz kojega svakodnevno stižu brojni kupači, ali ova lijepa plaža, barem zasad, uglavnom nije pretrpana. Ima li puno ljudi na plaži, moći ćete procijeniti i prije nego što stignete do nje.

Do Divne, naime, gotovo do same plaže vodi cesta (u blizini je i autokamp), a posjetitelji aute ostavljaju uz cestu, a ako nemate gdje parkirati auto, došli ste prekasno. Uvijek ćete zapravo negdje moći parkirati, a nekoliko minuta pješačenja više svakako se isplati za uživanje u ljepotama kojima će vas Divna počastiti. Ne stoji bez razloga na cestovnom znaku: "Divna...aaa".

Na samoj plaži možete naći nešto malo prirodnog hlada, ali uglavnom ga nema. Uživat ćete u plivanju do otočića ili ronjenju u uvali, a uz samo more nalazi se i bar s brzom hranom u kojem možete potražiti osvježenje i obnoviti snagu koju ste potrošili u morskim aktivnostima i uživanju u ljepoti.

  Skriveni raj iza Rajske plaže: Uživajte s koktelom u ruci i bez pijeska u, da prostite - gaćama Beach bar Trstika Lopar - 16 Beach bar Trstika Lopar - 15 Beach bar Trstika Lopar - 14 +12 Beach bar Trstika Lopar - 13

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju