Arhipelag Maddalena uz obalu Sardinije u Italiji dom je brojnih prekrasnih plaža. Cala Coticcio na sjeveroistočnoj obali otoka Caprera u Tirenskom moru jedan je od takvih čarobnih bisera.

Mala, ali zapanjujuća plaža sa sitnim bijelim pijeskom sastavni je dio Nacionalnog parka La Maddalena te je savršeno mjesto za plivanje i ronjenje u ljetnim mjesecima.

Okružena je prekrasnim tirkiznim morem, liticama i mediteranskim raslinjem te je skrivena od znatiželjnih pogleda. Zbog njezinog magičnog izgleda mnogi je uspoređuju s plažama na rajskom Tahitiju u Francuskoj Polineziji.

Zanimljivo, prošle godine su vlasti je ograničile broj osoba koji dnevno smiju posjetiti plažu na 60, a svoje mjesto treba unaprijed rezervirati s lokalnim vodičem. Osobe koje su uhvaćene da posjećuju plažu bez vodiča, mogu biti kažnjeni. Kazne se ispisuju i za uzimanje pijeska s polaže, tako da ako želite izbjeći plaćanje izleta 3 eura i ne budete se pridržavali pravila, ovaj kupanjac bi vas mogao izaći od 500 do 3500 eura.

"Attenzione": 500 eura ukoliko prošećete ovom talijanskom plažom! Ružičasta plaža - 1 Ružičasta plaža - 2 Ružičasta plaža - 3 +1 Ružičasta plaža - 4

Sva ta pravila i kazne Talijani su uveli kako bi spriječili devastaciju prirodnih ljepota Sardinije i okolnih otočića u jeku turističke sezone.

Zašto mnogi sanjaju o kupanju i sunčanju na Cali Coticcio, otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Ljetovanje u susjedstvu: Gotovo 300 najljepših plaža Mediterana na jednom mjestu La Maddalena, Italija - 1 La Maddalena, Italija - 2 La Maddalena, Italija - 3 +2 La Maddalena, Italija - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju