Plaža Kolona ponos je grčkog otoka Kythnos koji se prostire na oko 100 četvornih kilometara u Egejskom moru. Dio je otočne skupine Cikladi, a smještena je između Serifosa i Kee.

Plaža Kolona se nalazi u istoimenom zaljevu na sjeverozapadnom dijelu otoka Kythnos. Riječ je zapravo o uskoj pješčanom pojasu dužine oko 240 metara koji spaja Kythnos s otočićem Agios Loukas (sv. Luke).

Calanque d\'En-Vau u Južnoj Francuskoj - 1 Putovanja Skrivena od znatiželjnih pogleda! Je li ovo najljepša plaža na Mediteranu?

Privlači turiste sitnim pijeskom zlaćane boje, ali i prekrasnim tirkiznim morem koje ga zapljuskuje s dvije strane. Iako ovaj otok ima sedamdesetak plaža, lokalno stanovništvo tvrdi da je upravo Kolona najljepša plaža na Kythnosu.

Zbog svojeg neobičnog geografskog položaja zaštićena je od jakih vjetrova, pa je iznimno atraktivna i vlasnicima jahti.

Scala dei Turchi, Sicilija - 1 Putovanja Je li ovo najljepša plaža na Siciliji? Mjesto koje dokazuje da je priroda najbolji umjetnik

U blizini plaže nalazi se restoran i kafić koji pružaju prijeko potrebno osvježenje, no ako se planirate kupati na Koloni, ne zaboravite sa sobom ponijeti suncobran.

Zašto je Kolona popularna među Grcima i njihovim turistima, otkrijte u našoj fotogaleriji.

Plaža Kolona Plaža Kolona (Foto: Shutterstock)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju