Kad već putujete u Grad Svjetlosti, šteta je ne uživati u svim gastronomskim radostima koje Pariz nudi. Naravno da ćete uživati u kroasanima i mnoštvu pekarskih proizvoda, a sa stranice savoredjourneys.com donosimo samo neke od načina na koje ćete parišku gastronomiju upoznati u najboljem svjetlu...

Pariški food tour

Isprobavanje različitih vrsta hrane sjajan je način za upoznavanje grada ili zemlje, a u Parizu, naravno, postoje brojne gastronomske ture. Štoviše, čini nam se kako bi se isplatilo turu uzeti odmah po dolasku, da vas ona upozna s Parizom. Jedna od tura koju se isplati uzeti u razmatranje nalazi se na sljedećoj stranici i obećava četiri sata vrhunskog užitka.

Razgledavanje znamenitosti i uživanje u jelu

Nema boljeg načina za spajanje dva sjajna pariška iskustva u jedno. Naime, nudi se uživanje u gurmanskom obroku u autobusu na kat. Tvrtka koja nudi ovo zabavno i ukusno iskustvo zove se Bustronome.

Sada se možete voziti autobusom i za to vrijeme jesti ručak od četiri slijeda, večeru od šest sljedova ili nedjeljni brunch. Dok jedete, autobus će proći pored svih vrhunskih znamenitosti Pariza. Svaka od znamenitosti na putu nudi kratku audioporuku koju možete poslušati.

Možda mislite da je ovo iskustvo izuzetno turističko, ali to je veoma daleko od istine jer ćete se osjećati kao da ste u finom restoranu i jedino trebate uživati u pogledu i obroku.

Tržnica Rue Mouffetard

U užurbanom i živopisnom 5. arondismanu Pariza smještena je Rue Mouffetard, jedna od najboljih tržnica s hranom u gradu. Najbolje ju je posjetiti između 10 i 13 sati, po mogućnosti u subotu ujutro, kad je ulica prepuna mještana i posjetitelja.
Pronaći ćete niz voća i povrća, mnoge izvrsne kafiće na otvorenom, trgovine specijalizirane za prodaju sireva, vinoteke, itd. Ipak, ako slučajno ne stignete do ove tržnice, ne brinite, ima i drugih izvrsnih. Smještena u blizini u 6. arondismana je Marché Raspail, još jedna tržnica hrane kojom možete prošetati.

Uživajte u francuskom siru

U Parizu ima mnogo specijaliziranih trgovina za prodaju sireva, ali u njima uglavnom ne možete konzumirati sir na licu mjesta. E pa, u trgovini La Vache dans les Vignes to možete. Riječ je o maloj trgovini sirom i vinskom baru koji se nalazi u 10. arondismanu, a ime mu znači "Krava u vinogradu".

Isprobajte camembert, morbier, cantal ili saint-nectaire u kombinaciji s ljupkim bordeauxom ili neki drugi sir u kombinaciji s drugim vinom. Slušajte ljubazno osoblje i greške neće biti.

Moulin Rouge

Možda je turistički, ali Moulin Rouge i dalje je zabavna aktivnost za večer u Parizu. Ovdje vam se nudi uživanje u francuskoj gurmanskoj večeri od tri slijeda (postoje tri različita jelovnika), a zatim uživanje u šampanjcu dok vas očarava kabare.

 

Ako vam je ideja o pakiranju kofera, kupnji karte ili rezervaciji smještaja ipak daleka ili vas nismo uspjeli nagovoriti na skoro putovanje, sve delicije u kojima Francuzi s guštom uživaju pronaći možete u Lidlu od 20. do 26. veljače u tjednu okusa Francuske. U trenu ćete nepce počastiti pravom rapsodijom okusa zbog kojih ćete se osjećati kao da šećete predivnom Provansom, udišete mirise Azurne obale ili guštate u šetnji pariškim ulicama.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju