Nađete li se u Kopenhagenu, nikako nemojte zaobići jedan od najzanimljivijih parkova u gradu. Superkilen u četvrti Nørrebro od 2012. godine slavi kulturnu raznolikost. Vizija grada bila je osmisliti park koji će biti poput svjetske izložbe, ispunjen zanimljivim predmetima iz cijelog svijeta koji potiču ljude na druženje. Park se prostire na oko 30.000 četvornih metara, a otprilike 750 metara parka prolazi kroz jednu od etnički najraznolikijih danskih četvrti.

Superkilen se sastoji od tri glavna područja: Crvenog trga, Crne tržnice s bijelim linijama na podu i Zelenog parka. Crveni trg predviđen je za rekreaciju i nudi ring za tajlandski boks, ljuljačke, prostor za fitness, igralište, košarkaški teren i prostor za skateboarding. Ondje možete i popiti piće u jednom od kafića. Na Crnoj tržnici je trg s fontanom i klupama, a Zeleni park ima brežuljke, drveće i biljke pogodne za piknik, sport i šetnju pasa. U Superkilenu pronaći ćete betonske stolove, koji su ujedno i ploče za igru mlina, šaha i dame.

Ondje možete vidjeti predmete iz cijelog svijeta: kante za otpatke dolaze iz Engleske, klupe, rasvjetni stupovi pa čak i svjetleće reklame stigle su iz Katara i Rusije, a poklopci šahtova su iz Zanzibara, Gdanjska i Pariza. Fontane su iz Maroka, ljuljačke iz Iraka, a crni tobogan iz Japana. Čak su i biljke u Superkilenu strankinje: palme su dopremljene iz Kine, a trešnje su japanske.

Otvoreni prostori popularni su među skateboarderima, a zahvajujući neobičnim oblicima i linijama, Superkilen obožavaju fotografi i turisti. Park se redovito nalazi na popisima stvari koje morate vidjeti u Kopenhagenu, a osvojio je i više svjetskih nagrada za dizajn i arhitekturu.

Čudesni krugovi: Hipnotizirajuće selo u kojem se nalaze 284 kuće okružene vrtovima Brøndby - 1 Brøndby - 4 Brøndby - 3 +1 Brøndby - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju