Jedna od najpopularnijih planinarskih staza uvijek gostoljubivog Samoborskog gorja, ona koja vodi iz samog grada Samobora do Velikog Dola, jednim je svojim dijelom neprohodna već godinu dana, otkad su Hrvatsku prošlo ljeto zadesile one strašne superćelijske oluje.

Ova, nekada tehnički nezahtjevna staza duga oko sedam kilometara, koja polazi od Samoborskog muzeja i vodi preko Vugrinščaka, Taborca, i Rudarske drage do Palačnika, nudila je lijepu šetnju kroz gustu šumu, ali danas je ona neprepoznatljiva i na njoj će vas dočekati brojne i teško savladive prepreke.

Naime, na dijelu koji prolazi kroz Palačničku šumu, na put se srušilo valjda više od 50 stabala pa put to više nije. Ne samo da je neprohodan, nego je i opasan za kretanje, pa radije odaberite neku drugu rutu za šetnju.

Upozorenje o neprohodnosti staze stoji i u Registru putova Hrvatskoga planinarskog saveza, ali ako mislite da je to tek reda radi – vjerujte nam da nije. Još bolje, uvjerite se sami i pogledajte fotografije u galeriji na početku ovoga teksta koje snimio naš fotograf-avanturist Romeo Ibrišević – umjesto vas.

"Izvlačili smo je dva sata, nije bilo lako": Pogledajte kako izgleda akcija izvlačenja automobilske olupine iz šume blizu Samobora Očistimo Hrvatsku od olupina - 6 Očistimo Hrvatsku od olupina - 5 Akcija u Molvicama +2 Zelene stope - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju