Iako nema lijepu obalu poput primjerice Hrvatske, Španjolske i Grčke, ni obala Velike Britanije nije za baciti. Ovo su samo neki od gradova, a teško možete pogriješiti ako ih odlučite posjetiti.

Swanage

Uživajte u veseloj, tradicionalnoj britanskoj obalnoj hrani u Swanageu: sladoled na pješčanoj plaži s plavom zastavom i čajem pod budnim okom galebova. Na kraju grada popnite se uz Downs i krenite na obalnu stazu, gdje vas čekaju prekrasni pogledi na zaljev Durlston. Sjedite u neki od restorana na plaži i uživajte u rakovima, prženim krumpirićima i pjenušcu dok uživate u veličanstvenom zalasku sunca.

Hunstanton

Okrenut prema zapadu, Hunstanton bi mogao biti jedini grad na istočnoj obali s prekrasnim pogledom na zalazak sunca. Svi ti prekrasni zalasci sunca nakon dana uživanja itekako opuštaju, ali opustiti se može i u raznim kafićima, šopingirajući, uživajući u glazbi uživo… Gradsko kazalište ima cijeli niz obiteljskih zabava tijekom cijele godine. Hunstanton je pravo staromodno primorsko odmaralište u kojem svi mogu uživati.

New Brighton

New Brighton možda prolazi ispod radara, ali je sjajan primorski grad u blizini Liverpoola i Manchestera te je i lako dostupan vlakom. Zaputite se na živahnu Victoria Road za ulične restorane, fantastične pubove i mnoštvo ulične umjetnosti. Ne propustite doručak u Becky's Breakys, čiji će vas sendviči oduševiti. Nastavite obilazak šetnicom i potražite sladoled u lokalnom omiljenom kafiću Creme.

New Brighton New Brighton (Foto: Getty Images)

Eyemouth

Šarmantno ribarsko mjesto može se pohvaliti zadivljujućim obalnim krajolikom, svježim plodovima mora i obiljem aktivnosti na otvorenom. Uputite se do luke, gdje možete gledati kako lokalni ribari donose svoj dnevni ulov i hrane domaće tuljane koji se okupljaju na tom području. Ovdje ćete također pronaći Joe's Catch seafood hut, gdje možete uživati u svježe ulovljenoj ribi, rakovima ili jastozima. Ako želite avanturu, odvezite se kanuom ili daskom za veslanje u zaljev ili zavežite čizme i krenite prema sjeveru obalnom stazom Berwickshirea.

Littlehampton

Ovo zasigurno nije najbolji obalni grad u Britaniji, ali ima izvrsnu klimu, veselu atmosferu, dobru plažu, sajam i sjajnu svježu morsku hranu, koja se može kupiti na nekoliko mjesta duž lijepe pješačke obale. Također, u blizini se nalazi i rezervat prirode te mirna plaža koja nudi mogućnost za dugotrajne šetnje.

Autori Knjige Sudnjeg dana: Kako su Normani zauvijek promijenili Englesku? Normani - 5 Normani - 2 Normani - 3 +1 Normani - 4
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju