Istanbul, najveći grad Turske, je grad koji nikad ne spava. Ovo je mjesto gdje možete pronaći neke od najboljih noćnih klubova na svijetu. Ako ste ljubitelj noćnog života, onda bi trebali razmisliti o posjeti Istanbulu jer vjerujte nam – zabava je ovdje genijalna.

U nastavku ćemo vam predstaviti neke od najboljih noćnih klubova u Istanbulu. Imajte na umu da zabava u Istanbulu počinje dosta kasno, a klubovi se počinju puniti oko dva sata ujutro. Također, vodite brigu o tome kako ste obučeni, jer na luksuznija mjesta vas neće pustiti u casual odjeći.

1. Beat Club

Beat Club je popularni noćni klub smješten tek tri minute od poznate ulice Istiklal. Ovaj klub je otvoren 2015. godine i brzo je postao jedno od omiljenih mjesta za noćni život u gradu. Beat Club je popularan među mladim ljudima i studentima. Kroz svoja tri floora donosi odličnu zabavu uz popularne RnB hitove i stranu glazbu.

Ulaz se naplaćuje ovisno o posebnim eventima, a cijene pića su razumne. Od 7 eura za Red-Bull vodku do 5 eura za lokalno pivo. Ako ste ekipa od nekoliko muškaraca, bez žena u društvu, vrlo vjerojatno vas u klub neće pustiti, no to je politika većine klubova u Istanbulu koji pokušavaju održati podjednak omjer muškaraca i žena u prostorima.

 

2. Beer Hall

Beer Hall je popularno mjesto i okupljalište mladih i alternativaca u potrazi za odličnim pivom i genijalnom lokalnom hip-hop i RnB glazbom. Smješten u četvrti Beşiktaş, u ovom klubu vam je provod zagarantiran. Ujedno, ovo je jedan od rijetkih noćnih klubova u kojima pušenje nije dozvoljeno, dok je za pušaće predviđeni prostor na otvorenom. Cijene su razumne, a ulaz je besplatan.

 

3. XL Istanbul

Ako želite pravi show, XL Istanbul je odlično mjesto za provođenje večeri. Ovaj LGBTQ+ klub svakog dana nudi zabavni program od Drag Show-a do plesača i plesačica koji griju atmosferu. Ulaz se naplaćuje, a rezervacije su poželjne. Obično ćete morati platiti bocu pića kako biste osigurali stol, a cijene se kreću od 60 eura po boci na više.

4. Sortie

Elitni ambijent u srcu Ortaköya, sa slikovitim pogledom na Istanbul koji se nalazi uz Bospor. Nudi kombinaciju šest restorana i tri bara, otvorenih od 18 sati, pa sve do 4 ujutro. Sortie je jedno od najboljih mjesta za bijeg za opuštanje i zabavu. Samo usporedbe radi, cijene su ovdje u prosjeku duplo veće nego na ostalim mjestima u gradu. Iako su cijene ovdje paprene, zabava je zagarantirana.

 

5. Jelly Joker

Dobra opcija za ovisnike o živoj glazbi jer je konstrukcija dizajnirana posebno za nastupe uživo s dekorom u stilu “starog pub dizajna”. To je dobra prilika da iskusite tursku rock, alternativnu i pop glazbu starijih i novih popularnih bendova i pjevača. Jelly Joker ćete pronaći na nekoliko lokacija diljem grada, od Istiklal ulice, Kartala, pa sve do Buyukcekmece Marine. Ovo je još jedna malo skuplja lokacija gdje ćete, usporedbe radi, RedBull-vodku platiti oko 9 eura, a ulaz od 10 eura na dalje, ovisno o programu koji se organizira.

Što nakon izlaska?

Ni jedan pravi izlazak nije pravi sve dok ne završi u ranim jutarnjim satima u nekom od lokalnih birtija koje prodaju Islak Burger (mokri hamburger) i kokoreç. Kokoreč je specijalitet turske kuhinje koji se priprema od iznutrica ovce, najčešće crijeva i želuca, obično sa začinima poput soli, papra, paprike i sl. Naravno, uz njega se pije Ajran – samo pripazite da vam po njemu ne počne zabava u vašem trbuhu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju