Norwegian je u listopadu najavio uvođenje jefitinih letova koji će povezivati Veliku Britaniju sa SAD-om, a konačno se ta najava i ostvarila  - prvi avion poletio je 3. srpnja. Prema priopćenju za medije, svih 291 sjedala 787 Dreamliner aviona je bilo popunjeno na svim letovima od Gatwicka do američkih destinacija, New Yorka, Fort Lauderdalea i Los Angelesa.

Letovi između Londona i Los Angelesa odvijat će se će dvaput tjedno, s početnim cijenama od 1.900 kn. Letovi između Londona i Fort Lauderdala letjet će isto tako dva put tjedno, a cijena će biti niža za dvjestotinjak kuna. London i New York povezani su letovima tri puta tjedno, a cijena je prava sitnica - svega 1.430 kn. Ako je suditi prema Skyscanneru, vodećem portalu za pronalazak jeftinih letova i rezervaciju karata, dosad je najjeftiniji let između Londona i New Yorka stajao 4.020 kn. Dovoljno rečeno.

Zvuči predobro da bi bilo istinito? Guardian je objavio članak u kojem uspoređuje cijene letova za ove relacije. Unatoč tome što Norwegian dodatno naplaćuje prtljagu od 35 funti u svakom smjeru, u što je uključen i obrok, ispada da je i dalje daleko povoljniji od ostalih kompanija koje nude iste rute. Ako ste pak pomislili kako bi vam jeftin let na prekoatlantskoj ruti mogao zadati križobolju, grdno ste se prevarili. Novinar Soo Kim iz prve je ruke iskusio udobnost, te sve to iznio u članku za Telegraph. Kim veli da je ostao iznenađen udobnošću, prijateljski raspoloženim osobljem i izborom zanimacije koji je ponuđen prilikom leta.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor ostalih low budget kompanija. Tako je Ryanair u veljači najavio da će uvesti jeftine transatlantske letove po početnoj cijeni od stotinjak kuna u jednom smjeru. No trenutno je ostalo samo na riječima, iako će uvođenje Ryanairovih letova na tim relacijama morati dovesti do pada cijena kod drugih kompanija.

Za sve informacije o kartama, posjetite Norwegian stranicu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju