U Saudijskoj Arabiji gradit će se futuristički turistički kompleks pod imenom Epicon, koji je dizajniran tako da izgleda kao fatamorgana u pustinji.

Fatamorgana je optička pojava u atmosferi do koje dolazi zbog prelamanja zraka svjetlosti i potpunog zrcaljenja u različito ugrijanim slojevima zraka, a zbog koje nam se pričinja da vidimo nešto čega zapravo nema.

Projekt Epicon obuhvaća gradnju dvaju visokih nebodera – visine 225 i 275 metara – na obali Akapaskog zaljeva, koji će uključivati luksuzni hotel s 5 zvjezdica, rezidencijalni kompleks i 45 vila.

Gostima će biti na raspolaganju boravak u raskošnim hotelskim sobama i vilama, opuštanje u spa-zoni, uživanje u specijalitetima internacionalne kuhinje, ali i različitim vodenim sportovima.

Epicon će zapravo biti sastavni dio projekta Neom, koji uključuje nekolicinu futurističkih, samoodrživih pametnih resorta i gradova koji Saudijci grade novcem iz državnog proračuna usred neplodne pustinje.

Kako je zamišljen Epicon, pogledajte u videu s YouTubea u nastavku i u fotogaleriji na početku teksta.

The Line: Futuristički megagrad širok samo 200 metara koji će 9 milijuna stanovnika slagati u vis Neom The Line - 5 Neom The Line - 4 Neom The Line - 3 +1 Neom The Line - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju