Hotel First World u sklopu Resorts World Gentinga u Genting Highlindsu u Maleziji je najveći hotel na svijetu, odnosno hotel s najvećim brojem soba u upotrebi prema Guinnessovoj knjizi rekorda. Nalazi se u sklopu planinskog resorta, sastoji se od tri impresivne šarene zgrade, a broji čak 7351 hotelsku sobu.

Titulu hotela s najvećim brojem soba – njih oko 6118 – nosio je od 2006. do 2008. godine kada ga je s trona svrgnuo The Venetian u Las Vegasu koji se smatrao najvećim sve do 2015. godine. Nakon dogradnje još jednog objekta s 1233 sobe, First World hotel povratio je svoju prestižnu titulu.

Slika nije dostupna Putovanja Smještaj na 3212 metara nadmorske visine: Ovo je "najviši" hotel u Europi

Hotel ima tri zvjezdice, a čelništvo tvrdi da nudi sobe za svaki džep – od manjih soba od 20-ak kvadrata do nešto luksuznijih apartmana.

U sklopu hotela nalazi se i novoobnovljeni šoping centar po imenu First World Plaza koja se prostire na 46.000 četvornih metara, a koji osim brojnih trgovina, restorana i kafića obuhvaća i veliki casino.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Neboder s 82 kata: Najviši hotel na svijetu koji izaziva čuđenje

Tu je i tematski zabavni park Skytropolis s brojnim aktivnostima za djecu i odrasle, ali i žičara Awana Skyway koja omogućava lakše kretanje po resortu smještenom oko planine Ulu Kali koja se izdiže na oko 1800 metara visine.

First World je prvi hotel u jugoistočnoj Aziji koji je uveo kioske za samostalni check-in i check-out iz soba. Ovaj je potez značajno smanjio gužve u hotelu, a ima i veliki značaj otkako se svijet suočio s pandemijom koronavirusa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju