Fremont u Kaliforniji najsretniji je grad u Sjedinjenim Američkim Državama. Ili je to barem pokazalo istraživanje WalletHuba, internetske stranice specijalizirane za osobne financije. Štoviše, Freemont se smatra najsretnijim gradom SAD-a već petu godinu zaredom.

Fremont je isplivao na vrh zahvaljujući istraživanju u kojem su se analizirali podaci u tri glavna područja – emocionalno i tjelesno blagostanje stanovnika, prihod i zaposlenje te zajednica i okoliš – i to u 182 najveća grada SAD-a.

Točnije, analizirali su se podaci poput indeksa zadovoljstva, prosječne količine sna, bavljenje sportom, životnog vijeka, broja razvoda, stope nezaposlenosti, godišnjih novčanih primanja i slično.

Malo razvoda i dug životni vijek

Novac ne donosi sreću, ali istraživanje WalletHuba je pokazalo da Fremont ima najveći postotak domaćinstava u SAD-u – čak 80 posto – s godišnjim primanjima većim od 75.000 američkih dolara, odnosno 6250 dolara mjesečno (5700 eura).

Fremont je miran kalifornijski gradić Fremont je miran kalifornijski gradić (Foto: Shutterstock)

WalletHub je otkrio da su ljudi u Fremontu iznimno zadovoljni svojim životom, imaju nisku stopu depresije i dug životni vijek. Uz to, taj grad ima najnižu stopu razvoda u državi.

Zanimljivo je spomenuti da je Kalifornija najzastupljenija američka savezna država na popisu 10 najsretnijih gradova WalletHuba. Izuzev Fremonta, na ljestvici se nalaze još tri kalifornijska grada – San Jose na trećem mjestu, Irvine na petom i San Francisco na sedmom mjestu.  

10 najsretnijih gradova SAD-a u 2024. godini:

  1. Fremont, Kalifornija,
  2. Overland Park, Kansas
  3. 'San Jose, Kalifornija,
  4. Madison, Wisconsin,
  5. Irvine, Kalifornija
  6. Honolulu, Havaji
  7. San Francisco, Kalifornija
  8. Pearl City, Havaji
  9. Columbia, Maryland
  10. Scottsdale, Arizona

Puno sunca, kraće radno vrijeme i nasmijani ljudi: Najsretniji grad svijeta nalazi se u Europi Lisabon +0 Španjolske stepenice, Rim, Italija - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju