Britannia je proglašena najgorim hotelskim lancem u Velikoj Britaniji već desetu godinu zaredom prema neprofitnoj organizaciji za zaštitu potrošača po imenu "Which?".

Članovi organizacije Which? bili su pozvani da ocijene 35 britanskih hotelskih lanaca u 10 različitih kategorija diljem Ujedinjenog Kraljevstva procjenjujući kvalitetnu njihove hrane, udobnost kreveta, ali i poslugu općenito.

Iako prosječna cijena hotelske sobe u Britanniji iznosi 119 britanskih funti, odnosno oko 1000 kuna, dobila je svega dvije od pet mogućih zvjezdica u svakoj analiziranoj kategoriji. Jedan korisnik opisao je sobu u Britanniji kao "apsolutno groznu, sivu i smrdljivu".

Ovaj hotelski lanac osnovan je 1976. godine u Manchesteru, a danas obuhvaća 61 hotel diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Iako se u nekim gradovima nalazi u prekrasnim zgradama od velikog arhitektonskog značaja, na loš glas došao je zbog neodgovarajućeg održavanja razine higijene još 2013. godine.

Najčešće pritužbe odnose se na prljavštinu i plijesan, probleme s vodovodnim instalacijama, nedostatkom tople vode i slično.

S druge strane, neprofitna organizacija za zaštitu potrošača najboljim hotelskim lancem u Velikoj Britaniji ponovo je proglasila Premier Inn, koji obuhvaća oko 800 hotela diljem Velike Britanije. Prosječna cijena noćenja u hotelima Premier Inna iznosi 89 funti, odnosno 764 kune.

Gosti su u Premier Innu bili impresionirani čistoćom, ali i time koliko je opis sobe na internetu i u prospektima odgovarao stvarnom stanju.

Švicarska nije pretplaćena samo na luksuz: Pogledajte hotel s nula zvjezdica Null Stern - 5 Null Stern - 4 Null Stern - 3 +2 Null Stern - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju