Jedna od lošijih stvari kad doputujete u destinaciju kojoj se veselite jest – moguće razočaranje da nešto neće biti kako treba. Da vam se neće svidjeti grad, znamenitost ili nešto treće. E, pa, možda vam upravo ova lista pomogne da ne zaplačete od muke…

Kako donosi Daily Mail, nedavno je objavljeno novo istraživanje najdosadnijih atrakcija/znamenitosti na svijetu i čini se kako je apsolutni pobjednik dosadnih znamenitosti – SAD. Naime, većina dosadnih atrakcija nalazi se preko Bare te od 10 prvih mjesta – čak njih 8 otpada na SAD.

Istraživanje i poredak napravljeni su analizom 66,7 milijuna Google recenzija 3290 popularnih turističkih atrakcija diljem svijeta, u 384 grada u 71 zemlji. Istraživači su izračunali ocjenu dosade za svaku znamenitost fokusirajući se na 11 ključnih riječi koje ukazuju na zamorne, beživotne i dosadne dojmove, kako bi odredili najmanje zanimljivu.

Branson Scenic Railway u Missouriju zauzima nepoželjno prvo mjesto kao najmanje zanimljiva svjetska atrakcija, s ocjenom dosade pet od pet. Polazeći iz starog depoa u središtu Bransona, željeznica baštine putuje kroz dio planina Ozark na kružnom putu dugom 70-ak kilometara.

 

Dok su neki recenzenti na Googleu hvalili "prekrasnu prirodu i veličanstvene vidike", drugi nisu bili impresionirani pogledima "ograničenim na drveće s obje strane vlaka" tijekom ljeta, a jedna je korisnica komentirala da je "malo dosadno" nakon nekog vremena vidjeti samo krošnje drveća.

Illuminarium Atlanta u američkoj državi Georgiji osvaja drugo mjesto s ocjenom dosade 4,5, a Googleova recenzentica "Beata Lech" kaže da su otišli nakon 40 minuta iako su platili 144 dolara (125 eura) za četiri osobe.

No maknimo se radije iz daleke Amerike, jer teško da ćete baš završiti u Tennesseeju ili u Tampi na jednoj od dosadnih znamenitosti. Veće zamke vrebaju u bliskoj Europi, a po ovom istraživanju valja izbjeći dvije stvari u Londonu: Shrekove avanture i London Dungeon. Također, na Starom Kontinentu loše kotira i Muzej torture u Amsterdamu. Ovdje možete pronaći cijelu listu najdosadnijih turističkih atrakcija u svijetu.

U svakom slučaju, kamo god da putujete, najprije dobro proučite znamenitosti koje su vam na raspolaganju da kasnije ne lupate glavom o zid.

Hrvatska nepravedno na listi? Najveće zamke za turiste koje nisu vrijedne truda, vremena ni novca Šuma bambusa Šuma bambusa Španjolske stepenice, Rim, Italija - 7 +2 Španjolske stepenice, Rim, Italija - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju