Prije nekoliko mjeseci pisali smo kako je odabrano 50 najboljih europskih pizzerija, ali u izbor nisu uključene one talijanske jer se za njih smatra da su izvan konkurencije. Stoga priča o izboru 50 najboljih u Italiji zaslužuje poseban članak, pogotovo jer nam Čizma nije daleko, pa ako se u nju i zaputite, dobro je znati gdje čovjek može pojesti najfinije pizze na planetu…

Za one koji se pitaju gdje točno otići po najfinije komade pizze u domovini pizze, (talijanski) stručnjaci sa stranice 50toppizza.it rangirali su najbolje talijanske pizzerije za 2023. Prvo mjesto na ovogodišnjoj listi dijete dvije pizzerije10 Diego Vitagliano u Napulju i I Masanielli u obližnjoj Caserti.

Ti majstori pizze ne samo da su odnijeli glavnu nagradu već je napuljski restoran pobijedio i u konkurenciji za najbolju uslugu, a restoran u Caserti osvojio je nagradu Green Oven Award (da, čak i pizzerije dobivaju priznanja za ekološku osviještenost). 

Na drugom mjestu našla se pizzeria I Tigli u San Bonifaciju, nedaleko od Verone. Prozvana majstoricom kvasca, njezina vlasnica Simone Padoan nadaleko je poznata kao velika inovatorica kada je riječ o izradi tijesta.

Brončana medalja pripala je Seu Pizza Illuminati u Rimu. Drvenu medalju uzela je pizzeria 50 Kalo u Napulju, dok je na petom mjestu 180g Pizzeria Romana u Rimu. Ipak, pizza La Parmigiana Viaggiatrice koju pripremaju odnijela je prestižnu nagradu Pizza godine 2023.

Ostatak poretka provjerite na sljedećoj povezniciBuon appetito!

Nije to prava capricciosa! Pizza koju hrvatski restorani uvijek rade "krivo" Portugalci i Brazilci na pizzu stavljaju kuhana jaja i grašak Talijanski capricciosa obavezno sadrži i artičoke Na havajsku pizzu stavlja se ananas +0 Hrvati na pizzu capricciosu stavljaju šunku, sir i gljive

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju