Odgovore na pitanja što se posjetiteljima najviše sviđa u Lijepoj Našoj potražili smo na Redditu, gdje su se forumaši raspisali o hrvatskim ljepotama i zanimljivostima. Cariecareu se Hrvatska toliko svidjela da je objavio: „Da imate samo jedno putovanje u životu, posjetite Hrvatsku“ i kao „dokaz“ priložio fotografije plitvičkih slapova.

Forumaši su se složili da je Hrvatska lijepa, ali neki od njih kažu da bi ipak za posljednje (ili jedino) putovanje odabrali Kostariku, Japan ili Italiju. No kad je riječ o Hrvatskoj, osim same obale, svidjela su im se i druga mjesta.

„Predlažem Istru. Puno je malih, kulturno bogatih gradova, a kuhinja je, po mom mišljenju, najbolje što Hrvatska može ponuditi. Krenite od Buzeta i posjetite Hum i Kotle, Buzetski kanjon pa završite u Roču na finoj večeri“, savjetuje Wujastic te dodaje kako od tamo valja krenuti prema Motovunu kao i posjetiti Oprtalj, gdje ga je oduševio sajam antikviteta. U itinerar od dva ili tri dana uključio je i umjetnički Grožnjan, Momjan i konobu Stari Podrumu, Rovinj, Poreč i Pulu.

Istra je definitivno na listi omiljenih mjesta posjetitelja iz cijelog svijeta, ali kad je riječ o plažama i kupanju pohvale češće kreću prema jugu.

„Moja omiljena mjesta su Zadar (turistički, ali još uvijek autentično hrvatski), Mali Lošinj (malo, ali apsolutno lijepo mjesto), Karlobag (gradić s prekrasnom čistim morem), Brač (otok s pregršt različitih aktivnosti, prekrasnih plaža i mogućnosti za zabavu). Da budem iskren, stvarno ne možete pogriješiti niti na jednom mjestu“, tvrdi Puzzleheaded.

„Bio sam dva puta u Hrvatskoj, oba puta posjetio Krku i jednom Plitvice. Definitivno preferiram Krku. Plitvice su vjerojatno bolje ako stvarno volite fotografiju i krajolik. Ali Krka nudi bolji doživljaj prirode. Jedno od mojih omiljenih mjesta za kupanje na svijetu“, piše HarryBlessKnapp iz Londona.

Hrvatska Zanimljivosti Stvari na koje se turisti najviše žale u Lijepoj Našoj: "Da sam znao, ne bih došao u Hrvatsku"

„Primijetio sam da ljudi ne hvale Split. Osobno, smatram da je to najbolje mjesto koje sam posjetio u Hrvatskoj. Stari dio grada je doista zanimljiv, dobra je baza za trajekte, a postoje i odlični jednodnevni izleti, poput Trogira. Dubrovnik i Hvar su Disneyland, ali Split je pravi grad“, preporučuje No-Awareness6955.

FredaGrant tvrdi kako je najbolja destinacija u Hrvatskoj „mali grad Pula“: „Ako želite pravo iskustvo Hrvatske, preskočite turističke zamke i uputite se u mali grad, Pulu! Ovdje ćete pronaći najbolju hranu, vino i kulturu“,

Osim obale, od Istre do Hvara, Dubrovnika i Visa na popisu mjesta koje treba posjetiti, u brojnim komentarima, našli su se i nacionalni parkovi, Lika i Gorski kotar, Varaždin i Zagreb. Jednom od forumaša osobito je lijepa srednjevjekovna Kutina. 

Muzej prekinutih veza u Zagrebu bilo mi je najdraže mjesto u gradu. Muzej se čini vrlo malim, ali ispunjen je jedinstvenim uspomenama zajedno s popratnim pričama, opisima i komentarima koje je napisala osoba koja je poslala predmet. Bilo je fascinantno i dirljivo vidjeti neke od predmeta koji su ljude najviše podsjećali na njihovu vezu; pročitati sretne, gorke i tužne uspomene“ kaže AlwaysColdInSiberia iz SAD-a. 

U Zagrebu je najviše turista oduševio Gornji grad sa svojim lijepim uličicama, a glavni grad smatraju i dobrom bazom za jednodnevne izlete. 

5 mjesta koje treba vidjeti na prekrasnom Biševu Otok Biševo - 2 Otok Biševo - 3 Otok Biševo - 4 +1 Otok Biševo - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju