Road trip kroz Hrvatsku u potrazi za najboljim roštiljem
Od Međimurja do Prevlake pa opet od Baranje do Istre. Gdje god da krenuli uvijek ćete naletjeti na restoran koji u svojoj ponudi ima roštilj. Život je definitivno prekratak da ne biste jeli dobro, pa napravite neku svoju top listu. Znamo da nema do mamine kuhinje, ali odvažite se i krenite u svijet! Barem ćete se, kada se vratite kući, više veseliti bakinoj sarmi...

Pojedite najmasniji zalogaj
Da, da znamo. Masno nije zdravo i trebalo bi čim manje jesti duboko prženu hranu. No ipak jedan zalogaj vas neće ubiti, osim ako se ugušite njime, te smatramo da bi si svatko na svom odmoru trebao dozvoliti taj luksuz i ubiti jedan ful mastan obrok. Toliko mastan da bi trebao biti zabranjen Ženevskom konvencijom. Tuljan frittes?
 
Napravite kocke ledene kave
Gora stvar od ne imati ledenu kavu je okus nečega čime je naši kafići znaju posluživati. Znate onaj čudan okus mješavine vode, nemasnog mlijeka i u potpunosti neprepoznatljive arome lažne kave. Bolji okus ima ulje crnog kima kojem je istekao rok... Rješenje? Zamrznite ujutro višak kave koji vam ostane, i iskoristite ga sljedeći put kad se zaželite gorke budilice ili osvježivača dana, kako god joj vi tepali.

Provedite jednu cijelu noć na terasi
Ponekad je najbolje ne raditi ništa. Pustiti da posao i obaveze čekaju, a vi lijepo i u miru dangubite. Zato, dozvolite si taj luksuz i opustite se uz pogled na zvijezde. Kasnije ćete se sa sjetom sjećati te noći. Naravno uvijek imajte kraj sebe dragu osobu, a ne mobitel.

Zaružite uz partiju šaha
Iako nisu toliko popularni kod nas, ipak se može naći pokoji park u kojem postoje stolovi za kojima ljudi igraju šah. Nema boljeg osjećaja nego kada pobijedite potpunog stranca u dugoj partiji šaha ispod krošnje hrasta. A nije ni gemišt za odbiti, ili dućansko pivo. Pa ako ljetujete u Gruziji ili Armeniji, oni vam to rabe poput boćanja!

Nebu pod oblake
Na moru ste i postalo vam je dosadno stalno se izležavati na plaži i upijati sunce? Bungee jumping ste već isprobali, pa vas malo zateže sedmi kralježak? E pa onda je jetpack stvoren za vas. Bez brige, nije ništa strašno. Privežu vas za „platformu“ i odbace u nebo. Doslovno. Pogonjen vodom ovaj će vas stroj dignuti 20 metara u zrak i onda spustiti u more. malo će vam se okrenuti u želucu, glavi i svugdje, ali ćete imati o čemu pričati ekipi u uredu. Još ako vas netko i fotka...

Izazovite susjede na utrku tačkama
Zamislite scenarij, vi koji ne idete na more. Ilica, tek nešto iza 17 sati. Potpuno ljetno prazna, osim jednog dijela iz kojega dopire glasna buka. Susjedi su izazvali jedni druge na utrku u guranju tački – građevinskih kolica. Tko zadnji - plaća večeru za cijeli kvart, a pobjednik samo pića. Hm? Možda obratno? Teško da se ostvari takav scenarij, ali ne vidimo razlog zašto ne biste probali izazvati svoje susjede na takvu ili sličnu kvartovsku utrku? Život je kratak, treba se smijati...

Seks s potpunim strancem?
Pod potpunog stranca mislimo na nekoga za koga ste sigurni da ga nikad više nećete vidjeti. Prezgodan tip u kampu, tetovirana Šveđanka, trgovkinja u Reykyaviku... Znamo, oni konzervativni sad se okreću u grobu, ali nema ništa lošeg u zabavi bez obaveza u dvoje, pogotovo ako si sjednete, bude vam veselo, napeto, i koristite barem dva kondoma. istovremeno. Zabava je jedno, a sigurnost ipak bitnije. Sretno!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju