Seoski turizam Na Malenom brijegu nalazi se na Bilogori u malom selu Ribnjačka, 25 kilometara od Bjelovara. Na samo sat i pol vožnje od Zagreba, možete provesti vikend u prekrasnoj prirodi, okruženi šumama, brežuljcima, vinogradima i urednim njivama, pošteno se odmoriti se nakon radnog tjedna i najesti se ali baš kraljevski.

Obiteljsko imanje i izletište Na Malenom brijegu osvojilo je i nagradu za najboljeg domaćina turističkog seljačkog domaćinstva, a vode ga tri generacije obitelji koja je nastala od jedne ljubavi obećane – pod kruškom. Ona danas ima posebno mjesto na imanju. Na 15-ak hektara srest ćete konje, ovce, raznu perad i kućne ljubimce. Silno ljubazni domaćini sa strašću će vam pričati o konjima, vinogradima i vinu, starim obiteljskim dogodovštinama, bilogorskim legendama i bakinim receptima.

U malom restoranu nudi se tradicionalna hrana tipična za ovaj kraj. Na meniju će se tako naći knedle sa šljivama i pekmezom, krpice za zeljem, bijeli i kukuruzni žganci, langošice, domaće kiflice, domaći kruh, sarma, filana paprika, štrudl s jabukama i zljevanka. Kuhaju se sezonska jela od namirnica proizvedenih na gospodarstvu ili od obližnjih poljoprivrednika. Baš kako se radilo i nekad.

Restoran radi vikendom, a preko tjedna se morate najaviti. Ako baš želite neko jelo, isto možete nazvati dan ranije i dogovoriti se. Ali bez brige, nećete ostati gladni ni ako ne naručite unaprijed. U ponudi su i domaći sokovi, od bazge, jabuke i višnje…, domaći likeri i naravno – vino iz vlastitog vinograda.

Uz prekrasnu prirodu, ugodnu atmosferu i priče o seoskom životu možda poželite i ostati Na malenomu brijegu. Odsjesti možete u rustikalnoj kući za odmor i uživati u miru prirode, zvukovima sela i pravom ruralnom ambijentu, a platit ćete je samo 56 eura, dok soba stoji i manje.

Domaćini su se potrudili da vam boravak Na Malenom brijegu učine što bogatijim i da vam približe tradiciju i legende bilogorskoga kraja. Posjetitelji se mogu uključiti u besplatan program Život na selu i sudjelovati u svim svakodnevnim poslovima na gospodarstvu - od brige o životinjama do pripreme hrane. Za djecu su osmislili igru Skriveno blago Bilogorskih divova kroz koju će upoznati mitska bića Bilogore.

Uživat ćete u šetnji i vožnji biciklima kroz prekrasne livade i bajkovite potoke u blizini, a za pravo iskustvo sela možete se okušati i u vožnji traktorom. I na kraju, najveći ponos domaćina – šest prekrasnih konja koje možete jahati ako znate, ili upisati školicu jahanja ako želite naučiti jahati – i upoznati Bilogoru iz sasvim nove perspektive.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju