S pogledom iz snova na južnotirolski grad Merano i vrhove Dolomita smjestio se hotel Miramonti sa svojom spa-ponudom koja je u potpunosti uklopljena u ljepote prirode koja ga okružuju.

Interijeri, hrana i popis aktivnosti koje nudi, kao što su vođene šetnje i vinske ture, tipični su za južnotirolsku tradiciju, ali su daleko od klasičnog alpskog chalet hotela sa sobovima i kravljim zvoncem te naginju čišćem nordijskom osjećaju.

Topla šuma i suvremeni namještaj svrstavaju Miramonti na udobniji kraj minimalističke ljestvice, a ostakljeni restoran Panorama pruža pogled na dolinu Merano. Jedinstveni pogled karakterističan je za sve točke hotela, od prozora spavaće sobe do finske saune kutijaste strukture, onsena i vanjskog bazena koji se nadvijaju nad planinu stavljajući vas u stanje zena. 

Špijun koji me volio

Lokacija hotela, Hafling, 1230 m visine, nedaleko je od mjesta na kojem su Rogera Moorea proganjali zločesti dečki na skijama u filmu "Špijun koji me volio", pa je tako jednu od ekskluzivnih soba hotel nazvao i James Bond 007.

Za one koji traže potpuni mir Miramonti je idealan, a s Dolomitima pred vratima, i 30 hektara bujne šume, ima mnogo toga čime može privući i avanturističke tipove. U toploj ljetnoj sezoni rashladiti se možete u planinskim jezerima, pješačiti po vrhovima ili jašiti šumom na poznatim konjima Haflinger.

Halfling leži u srcu Južnog Tirola, arhitektonski naginje austrijskoj strani, dok je grad Merano u dolini izrazita mješavina mediteranskog i alpskog dizajna. Obližnje skijalište Merano 2000 prilagođeno je skijašima srednje razine (profesionalcima će ovdje možda nedostajati uzbuđenja na razini Trois Vallées).

Merano - 3 Merano - 3 (Foto: Shutterstock)

300 sunčanih dana 

Najbliži je grad Merano, drugi po veličini u Južnom Tirolu. Poznato lječilište u srcu Južnog Tirola. Broji 40.000 stanovnika kojima su materinski jezik njemački i talijanski te nudi jedinstvenu mješavinu kuhinje, kulture, jezika i običaja. Srednjovjekovni stari grad i okolne četvrti okružene su srednjim i visokim planinama i karakterističnim dolinama.

Već 200 godina Merano je poznato odredište za turiste i one željne opuštanja, prije svega poznato po lijepom vremenu (300 sunčanih dana godišnje!), kuhinji i širokom izboru aktivnosti koje nudi.

Stari grad čini središte grada Merana. Ovdje se već 700 godina odvija urbani život oko Merano Portici i četvrti Steinach. Oni se nalaze iza starih gradskih zidina, od kojih je danas sačuvano samo vrlo malo ostataka, za razliku od gradskih vrata: troja su i danas vrlo dobro očuvana, vrata Bolzano, Passiria i Venosta još uvijek funkcioniraju kao glavni ulazi ako želite ući u stari grad Merano.

Urbano zelenilo 

Oko centra grada nalazi se nekoliko četvrti, pri čemu četvrt Maia Alta, kao i padine Labersa apsolutno vrijedi vidjeti. Do četvrti zelenih vila najbolje je doći pješice preko šetališta Passer i Sissiweg, koja vodi pored starih rezidencija, veličanstvenih dvoraca i modernih vila, sve s djelomično velikim parkovima, do dvorca Trauttmansdorff. Neposredno iznad njega počinje četvrt Labers, koju karakteriziraju pitomi vinogradi i vodi od malene crkve Svetog Valentina u blizini botaničkih vrtova do vodopada Fragsburg

Poznati botanički vrtovi Merana, botanički vrtovi dvorca Trauttmansdorff, nalaze se na mjestu na kojem je nekad boravila carica Sissi tijekom svojih boravaka u Meranu. 80 vrtnih svjetova, podijeljenih u nekoliko tematskih područja, nižu se oko dvorca koji funkcionira kao muzej i u kojem se nalazi Touriseum. Planirajte barem pola dana ako želite posjetiti vrtove ili ih posjetite petkom ljeti, kada su često otvoreni dulje, a aperitivi se poslužuju uz glazbu oko jezerca s ljiljanima u sklopu manifestacije Trauttmansdorff after work.

Više o prekrasnoj Italiji i mjestima za koja znaju samo lokalci potražite na stranici Sparkles of Italy ili na Instagramu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju