Sigurno ste mnogo puta u životu maštali kako bi bilo živjeti život iz bajke, a realno, kakva je to bajka u kojoj nema dvorca? U Kataloniji, u okrugu Ripolles, smjestio se čudesni dvorac Llaes. Ovo mjesto nudi boravak iz snova za ne prevelikih 380 dolara na noć, a s obzirom da noćiti može 16 osoba, cijena po glavi iznosi manje od 25 dolara...

Dvorac je izgrađen još u 10. stoljeću (već ovo zvuči prilično nevjerojatno), a vlasnik, Marc, koji ga nudi preko Airbnb stranice, daje još i popust od 25 posto ukoliko ga unajmite na sedam, te 50 posto, ako ga rentate na mjesec dana. Dobra je vijest da ga inače možete unajmiti kroz cijelu godinu, pa nema isprike kako vam određeno godišnje doba ne paše.

Dvorac je skriven drvećem, a čim u njega uđete, osjećati ćete se vjerojatno kao da ste sjeli u vremeplov i otplovili u neko drugo doba. Također, i samo uređenje, kojem dominiraju stari ormari, stolice i kameni zidovi, pridonijeti će tom osjećaju. Dvorac broji ukupno 11 kreveta smještenih u 8 spavaćih soba, a red za kupatilo neće biti predugačak, s obzirom kako su gostima na raspolaganju 4 kupaonice.

Ono što daje garanciju izvrsnosti, svakako je i ocjena koju dvorac ima na Airbnbu. Naime, svi gosti koji su ovdje proveli vrijeme, ocijenili su ga maksimalnom peticom, tako da smo sigurni kako unutra nema ni duhova koji će vam remetiti odmor. Također, na posjedu žive i vlasnici, koji su vam za bilo što – uvijek pri ruci.

U svakom slučaju, ako želite doživjeti nešto posve novo, valja razmisliti o rentanju ovog posjeda, jer tjedan, deset ili petnaest dana odmora u ovakvoj idili, ne mogu zvučati loše.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju