Sardinija je poznata po svojim prekrasnim pješčanim plažama, pa ne čudi što mnogi turisti dolaze na ovaj talijanski otok da bi uživali u morskim radostima.

Na popisu talijanskih mjesta s prekrasnim plažama koje treba posjetiti barem jednom u životu nalazi se i Amalfijska obala, ali i pet naselja ligurskog priobalja poznatog po imenu Cinque Terre.

Sardinija Putovanja Vodič po Italiji: Trikovi beogradskog para o tome kako putovati "ispod budžeta"

Iako se u današnje vrijeme brzog interneta i društvenih mreža rijetko što može sakriti od znatiželjnika, neka su mjesta u Italiji manje razvikana među svjetskim putnicima od drugih. Želite li se kupati i sunčati na plažama koje dolazi uglavnom lokalno stanovništvo – ovo je popis za vas.

San Fruttuoso, Ligurija
Ako vrijeme provodite u Portofinu, isplati se potegnuti i do uvale San Fruttuoso. Ovdje možete uživati u nesvakidašnjem okruženju – izležavati se na plaži uz predivno more podno opatije L'abbazia di San Fruttuoso di Capodimonte koja potječe iz 10. stoljeća.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Ružičasta plaža u Italiji zbog koje je čuvar Mauro 30 godina u "karanteni"

Cala Mar Morto, Toskana
Kada se zasitite istraživanja Firentinske katedrale, kosog tornja u Pizzi i drugih turističkih bisera Toskane, otputujte na poluotok Monte Argentario koja skriva nekolicinu zgodnih mjesta za uživanje u morskim aktivnostima. Plaža Cala Mar Morto čest je odabir među lokalcima.

Frontone, otok Ponza, Lacij
Ponza je najveći otok u Pontinskom ar
hipelagu u Tirenskom moru, a obiluje prekrasnim mjestima za kupanje i sunčanje. Lokalno stanovništvo voli plažu Frontone.

Sardinija Zanimljivosti Ne uzimaj ništa s plaže: 25 tisuća kuna kazne za krađu pijeska, kamenja i školjaka

Baia del Buon Dormire, rt Palinuro, Kampanija
Osamdesetak kilometra jugoistočno od Salerna u Cilentu u regiji Kampaniji smjestio se rt Palinuro koji privlači mnoge poglede svojom osebujnom ljepotom. Za plažu Baia del Buon Dormire lokalno stanovništvo tvrdi da je raj na Zemlji.

Pješčane dine Campomarina, Apulija
Kristalno čisto more i visoke pješčane dine koje se protežu kilometrima ponos su talijanskog mjesta Campomarina u regiji Apulija. Imate li priliku, svakako ih posjetite.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju