Zamislite kućicu u prirodi, usred najposjećenijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj – ali izvan gužve, okruženu vrtom u kojem možete ubrati povrće, s pogledom na jezero, saunom i hladnjakom koji se "sam puni".

Takvo mjesto doista postoji, u srcu Plitvica. Kako kažu vlasnici, Architect's Home Plitvice nije kuća, nego je dom, sagrađen prema ideji arhitekta Zdravka Bregovca prije nešto manje od 50 godina. Luksuzni dom u kojem se isprepleću tradicija i moderno nalazi se na desetak minuta šetnje od Velikog slapa, najvišeg i najljepšeg u Plitvičkim jezerima.

S terase puca gotovo nestvaran pogled na jezero Kozjak okruženo šumama bora i bukvi. Idili doprinosi i veliki voćnjak u kojem, ovisno o sezoni, mirišu ribizli, borovnice, šljive, jabuke, trešnje i kruške, kao i povrtnjak, u kojem također možete ubrati što poželite.

Ako ne želite ići u nabavku – ne morate. Ovisno o dogovoru domaćini će napuniti hladnjak domaćim proizvodima, poput jaja, tradicionalne base, sira, slanine, kao i povrća, kako biste imali sve što poželite za doručak, a dočekat će vas i svježi kroasani, domaći pekmezi, kava i čaj.

Ovisno o tome kako ste zamislili odmor, prema dogovoru se mogu pripremiti i posebne ličke večere, odabrati mirisi za saunu, kao i organizirati obilasci s licenciranim turističkim vodičem. Personalizirane ture, poput off road otkrivanja Plitvica izvan uobičajenih turističkih tura i guštanje u miru skrivenih staza što vode do rijeka i potoka specijalnost su domaćina koji dobro poznaju svoj kraj.

Architect's Home idealno je mjesto za sve one koji traže mir i privatnost, ali i uživanja u aktivnostima poput jahanja, planinarenja i plivanja, kad vrijeme dopusti.

Na raspolaganju je otprilike 3500 četvornih metara zelenila okruženog drvenom ogradom s dovoljno mjesta za parkiranje, kao i 220 četvornih metara koje čine po dvije spavaće sobe i kuhinje, tri kupaonice te boravak s kaminom. Ovisno o sezoni cijene noćenja kreću se od oko 600 do 800 eura.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju