Tirkizno more, planine i podzemna jezera pozicionirali su Kefaloniju, najveći od jonskih otoka najboljim za odmor u Grčkoj piše Guardian. Stoga ako se uhvatite kako razmišljate o ljetnom odmoru u Grčkoj, moglo bi vam pomoći istraživanje u kojem je tisuću posjetitelja ocijenilo grčke otoke prema ljepotama plaža i prirode, raznovrsnosti atrakcija te vrijednosti za novac.

Kefalonija, koja je oduzela titulu najboljeg prošlogodišnjoj Lefkadi, bio je jedini otok koji je dobio pet zvjezdica u kategoriji mira i tišine, a dobio je i 85 posto ukupnih glasova. Posjetitelje je oduševila ljepota prirode, a osobito se hvalila predivna mirna plaža u Erisosu, u blizini Fiskarda, do koje se dolazi pješice kroz šumu.

Kefalonija Kefalonija (Foto: Shutterstock)

Osim Kefalonije, Skiathos i Lefkada su također su se pokazale kao sjajne destinacije za one koji se ne žele gužvati s drugim turistima. Na drugom mjestu je Lefkada zbog svojeg zelenila, lijepih plaža i fascinantnog dvorca iz 14. stoljeća, kao i šarmantnih sela te brojnim mogućnostima za aktivan odmor poput brdskog biciklizma. Slijedi je Skiathos zbog predivnih plaža, a čak nakon što ga posjete, čak 70 posto posjetitelja se ondje odluči vratiti. Tome pridonosi i dobra ravnoteža između noćnog života i dnevnog spokoja. Također je i savršena baza za istraživanje drugih otoka, kao što su Skopelos i Alonnisos.

Kefalonija špilje - 3 Kefalonija špilje - 3 (Foto: Getty Images)

Četvrto mjesto pripalo je popularnoj Kreti koja privlači više od 5 milijuna turista svake godine, a slijedi je Krf sa svojim lijepim uvalama i mjestima za ronjenje te starim gradom koji je prepoznao i UNESCO.

Na šestoj poziciji se našao Kos koji osim živahnog noćnog života može ponuditi pogled u prošlost zahvaljujući zanimljivim arheološkim nalazištima i srednjovjekovnim dvorcima koje su izgradili templari. Kos su preporučili i biciklisti zbog staze na kojoj nema automobila. Zakintos i Rodos zauzeli su sedmo i osmo mjesto, dok Santorini pri kraju ljestvice. Na dnu liste našao se glamurozni party-otok Mikonos kojem su putnici zamjerili visoke cijene, prosječnu hranu i gužve koje stvaraju posjetitelji s kruzera.

Top 10 grčkih otoka:

  1. Kefalonija
  2. Lefkada
  3. Skiathos
  4. Kreta
  5. Krf
  6. Kos
  7. Zakintos
  8. Rodos
  9. Santorini
  10. Mikonos

Zemlja mitova: Mediteranski otok koji će vas osim morem osvojiti nestvarnim podzemnim svijetom Kefalonija špilje - 5 Kefalonija špilje - 4 Kefalonija špilje - 2 +1 Kefalonija špilje - 1
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju