Jedno od savršeno lijepih mjesta koje možete posjetiti u Erevanu je prekrasan skriveni dragulj poznat kao klanac Hrazdan.

To je mjesto poznato uglavnom lokalnom stanovništvu, ali često ga, nažalost, turisti zanemare, što je pomalo sramotno i upravo to vi možete popraviti. Klisura Hrazdan dobila je ime po rijeci Hrazdan, koja teče kroz ovaj klanac.

U klancu se nalaze neka nevjerojatna skrivena mjesta i vidikovci s kojih možete promatrati cijeli grad kao na dlanu. Također, klanac je dom festivala Urvakan, koji je relativno nov.

Tijekom godina okolina je ovdje pomalo zapuštena i neki njezini dijelovi, iako prepuni prekrasnog zelenila, jednostavno su malo previše zarasli. Ipak, postoji drugo mjesto u ovom gradu kao što je ovo želite li istraživati i ponovno se povezati s prirodom.

Preko ovog klanca izgrađena su tri glavna mosta. Dakle, iako su neki dijelovi klanca vidljivi iz obližnjih zgrada, većina je skrivena od pogleda, što zapravo daje najveću čar mjestu.

Ljudi dolaze u klanac zbog plivanja, šetnje ili trčanja i održavanja slatkih piknika. Štoviše, tu je i lijepa teretana na otvorenom za ljubitelje fitnessa i one koji i na odmoru žele ostati u formi. Također možete vidjeti i tzv. dječju željeznicu iz sovjetskog doba, koja ima tri male stanice. Svaka od ovih postaja ima jedinstvenu arhitekturu i dizajn.

Još jedno poznato mjesto u klancu je stadion Hrazdan. To je najveće sportsko mjesto u zemlji i bio je dom armenske reprezentacije. Prekrasni slapovi u klancu Hrazdan obično su u blizini i tamo se nalaze mnogi fini restorani. Možete sjediti i uživati u lokalnoj kuhinji i diviti se raznolikosti ribljih jela koja vam se nude u jelovniku.

Za one pustolovnije među vama postoji i zipline pod nazivom Dhavitashenom Most. Ovaj zipline jedan je od najdužih u regiji s 880 metara i prolazi ispod mosta i preko klanca Hrazdan.

Doći do klanca Hrazdan relativno je lako i možete proći kroz područje Mosta pobjede, koje je sada malo zaraslo ili možete ići željenom rutom kroz podzemni tunel iz sovjetske ere. Tunel je vrijedan fotografiranja, u njemu se nalaze mnogi grafiti, a također možete izbjeći prometne ulice Erevana. Ovaj tunel povezuje glavno gradsko područje Saryana s klancem. Svatko tko putuje u Erevan definitivno ne bi trebao propustiti ovaj dio.

Dok ste u Erevanu, posjetite ulicu Kond, koja je najstarija četvrt u gradu, Art Kvartal, u kojem se nalazi umjetnički kompleks s galerijom, umjetničkim trgovinama i školom.

Tržnica koju zovu još i Žvakaća guma još je jedan vrhunac, a prodavači vam omogućuju besplatno kušanje hrane prije kupnje. Također imate priliku kušati lokalno voće i druge proizvode.

Neobična tura oko svijeta: Pogledajte gdje je šah predmet u školi, a gdje mjere bruto nacionalnu sreću Neobične države - 1 Neobične države - 2 Neobične države - 3 +5 Neobične države - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju