Idemo na nezaboravno putovanje do Kariba kako bismo otkrili tajanstvene otoke koji bi vrlo lako mogli postati vaša iduća destinacija. Naučite kako se izrađuju drveni brodovi, okupajte se na jednoj od najljepših plaža na planeti, zaronite u dubine te istražite olupine brodova. Ukratko - pripremite se za avanturu!

Culebrita, Portoriko

Culebrita, čaroban otok smješten u neposrednoj blizini Velikog otoka Inagua u Portoriku, očarava svojim prirodnim blagom. Ovaj maleni rajski kutak poznat je po svojim slikovitim plažama i bogatstvu podvodnog svijeta koji poziva na istraživanje. Istražite morske uvale, zaronite i upoznajte raznolik morski život. Ovo je savršeno mjesto za miran odmor u divnom okruženju. Ovdje možete posjetiti prekrasnu plažu Tortuga s bijelim pijeskom i kristalno čistim morem. Također, ne propustite istražiti stari svjetionik Faro de Culebrita, odakle ćete uživati u panoramskom pogledu na otok.

Little Cayman, Kajmanski otoci

Little Cayman je jedan od najmanjih i najizoliranijih otoka na Karibima. Otok je domaćin rijetkim vrstama ptica i morskom životu. Istražite netaknute plaže, okupajte se u kristalno čistom moru ili jednostavno uživajte u miru i tišini koju pruža ovo skriveno utočište. Ako ste nature freak promatranje ptica vam je aktivnost u kojoj zaista uživate, svakako se zaputite i do rezervata Booby Pond gdje ćete vidjeti rijetke vrste ptica. Za ljubitelje podmorja, ronjenje na Bloody Bay Wallu, jednom od najpoznatijih ronilačkih mjesta na Karibima, pružit će vam priliku vidjeti razne vrste koralja i morskih životinja.

Mayreau Mayreau (Foto: Shutterstock)

Mayreau, Sveti Vincent i Grenadini

Mayreau je nenaseljeni otok koji nudi nevjerojatne plaže i tirkizno more. Otok je idealan za ljubitelje prirode i mira. Kao i na ostalim karipskim otocima, Mayreau je otok za lenguzanje na plaži, brčkanje u vodi te šetnju stazama kroz tropsku šumu i uživanje u spektakularnim zalascima sunca. Ne propustite posjetiti plažu Salt Whistle Bay s bijelim pijeskom i tirkiznim morem. Ako volite panoramske poglede, popnite se na vrh planine Mount Mayreau.

Nevis, Sveti Kristofor i Nevis

Nevis je mali i miran otok koji je još uvijek očuvao svoj autentični karipski šarm. Plaže će vas ostaviti bez daha, baš kao i priroda otoka. Na ovom otoku, koji pripada Svetom Kristoforu i Nevisu, posjetite botanički vrt Nevisa kako biste doživjeli raznolikost biljnog svijeta. Otkrijte povijest plantaža šećera na otoku posjetom ruševinama plantaže Hermitage Estate. Za ljubitelje prirode, zaputite se na Nevis Peak Trail i osvojite vrh Nevis, odakle se pruža spektakularan pogled na okolicu.

Isla de la Juventud Isla de la Juventud (Foto: Shutterstock)

Isla de la Juventud, Kuba

Isla de la Juventud, poznat i kao Otok Mladosti, nalazi se na južnoj strani Kube. Otok nudi prekrasne plaže, a i ljubitelji špiljarenja će doći na svoje. Na otoku Isla de la Juventud vrijedi posjetiti Nacionalni park Cueva de Punta del Este i istražite špilje s jedinstvenim stalcitima i stalagmitima. Zatim se opustite na Playa Sirena, jednoj od najljepših plaža na otoku, gdje ćete moći uživati u bijelom pijesku i mirnom tirkiznom moru. Također, ne propustite posjetiti Presidio Modelo, povijesni zatvor koji nudi uvid u povijest otoka.

Carriacou, Grenada

Carriacou je autentični karipski otok smješten između Grenade i Svetog Vincenta. Otok je poznat po svojim šarenim kućama, tradicionalnom obrtima kao što su izrada čamaca od drveta, izrada keramike i ručna izrada nakita. Posjetite malena ribarska naselja i upoznajte lokalno stanovništvo koje će vam rado pokazati svoj način života. Posjetite slikovitu Rajsku plažu - Paradise Beach te istražite morski svijet u ovom području popularnom za ronjenje

Salt Cay, Turks i Caicos

Salt Cay je tajanstveni otok smješten u arhipelagu Turks i Caicos. Ovo je savršeno mjesto za ronjenje, jer se možete diviti morskom životu i istražiti olupine brodova koje su napuštene u vodama oko otoka. Svakako obiđite staro naselje Salem koje je bogato poviješću i tradicijom. Ronjenje ili snorklanje u blizini grebena Chang Rock pružit će vam priliku vidjeti razne vrste koralja i šarenih riba. Opustite se na plaži North Bay, savršenom mjestu za sunčanje, opuštanje i uživanje u mirnom okruženju.

Duge pješčane plaže i tirkizno more: Otočni raj na kojem nema velikih gužvi Nusa Lembongan Nusa Lembongan, Indonezija - 1 Nusa Lembongan, Indonezija - 4 +2 Nusa Lembongan, Indonezija - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju