Stiglo je za mnoge najljepše doba u godini, vrijeme adventa i Božića. Neki su poklone već odavno kupili, a neki to rade u zadnji čas. Ako ste jedni od onih koji još uvijek nisu završili božićnu kupovinu, za vas smo odabrali TOP 3 ideje kojima možete razveseliti svoje najdraže jer ipak, putovanja i odmor su uvijek dobra ideja!

Ako se i vi sami želite odmoriti i sa sobom povesti dragu vam osobu, ovo je članak za vas. Ne trebate se puno voziti jer smo odabrali destinacije u Hrvatskoj koje će vas oduševiti. Ovog puta ne putujete na more, već na kontinent. Stići možete već za sat vremena od Zagreba, stoga požurite, poklon čak ne trebate ni zamatati.

Božić u Trakošćanu

Trakošćan je idiličan u svako doba godine, a nama je najljepše prošetati okolnim parkom obavijenim snijegom. Navijamo da nas snijeg na neko duže razdoblje razveseli čim prije, što znači da ćemo tada u Trakošćanu moći uživati u idiličnoj božićnoj atmosferi. Još kad k tome dodamo guštanje uz kamin.

Jedan je od najstarijih i najpoznatijih dvoraca u Hrvatskoj, a smjestio se u Zagorju. Okružen je romantičnim perivojem i jezerom što mu daje posebnu čar. Nakon buđenja i finog doručka prošećite se oko dvorca. Ako ste ljubitelj povijesti, istražite jednu od najvećih zbirki oružja na ovom području a večer zaokružite nekim od tradicionalnih zagorskih specijaliteta. Naravno, dan neće proći bez opuštanja u wellnessu, a u svemu ovom možete uživati u Hotelu Trakošćan uz jeftinu ponudu.

Božić u Svetom Martinu na Muri

Jeste li znali da se u Svetom Martinu na Muri nalaze terme u kojima možete uživati u ljekovitosti termomineralne vode koja je tamo pronađena sasvim slučajno još davne 1911. godine? Terme su poznate po svojem healthness konceptu kao kombinaciji aktivnog odmora, wellness doživljaja te podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja tijela, uma i duše.

Međimurje, gdje se terme nalaze, super je destinacija i za kratke izlete. Posjetite obližnju farmu jelena i muflona ili se pak upustite u vinsku avanturu istražujući vina ovog kraja koja svake godine dobivaju sve više i više nagrada. U LifeClass Termama Sveti Martin krije se niz opuštajućih aktivnosti kao što su bazeni, whirlpooli, svijet masaža i sauna, a mi za vas imamo super ponudu za Božić. Čak ni kućne ljubimce ne trebate ostavljati kod kuće. Provjerite!

Božić u Đurđevcu

Ako Božić želite provesti onako tradicionalno i nipošto ne želite propustiti odlazak na polnoćku, za svoj božićni odmor odaberite Đurđevac. U ovom se kraju smjestio zanimljiv hotel koji je ime dobio prema legendi o Picokima koja datira još iz 16 stoljeća. Mjesto je poznato i po Đurđevačkim peskima, a tamo možete sresti ni manje ni više nego deve. Idealno za fotke!

Osim tradicionalnog odlaska na polnoćku možete i klizati u zanimljivoj autentičnoj atmosferi Starog grada, posjetiti žive jaslice i naravno uživati u gastronomskoj ponudi i wellness opuštanju. Provjerite ponudu Hotela Picok i razveselite svoje najdraže.

Bilo koju od ovih destinacija odaberete, vjerujemo da nećete pogriješiti. Uživanje je zagarantirano, a mi vam držimo fige da snijeg padne čim prije i zagarantira vam idiličnu božićnu atmosferu.

U potrazi za proljećem: Povoljne povratne aviokarte za Grčku Atena - 4 Atena - 3 Atena - 2 +3 Atena - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju