Jedva sat vremena od Zagreba, dakle manje nego što ponekad Zagrepčani potroše na stajanje u prometu na povratku s posla, smjestila se kućica za odmor u kojoj ćete poželjeti provesti ljeto.

Ivačkova koliba u Vrbovskom, u zelenoj svježini Gorskog Kotara, pa do nje možete stići i vlakom. Drvena i nenametljiva, sakrivena  šumom i s prelijepim pogledom zbog kojega neće imati potrebu izaći iz dvorišta, dat će vam svu privatnost i odmor za kojim sigurno čeznete.

U bujnoj prirodi, pogledu i savršenom miru možete uživati i iz jaccuzija ili saune, uz kućni šank ili partiju bilijara, i bez imalo straha da bi vam mogao dosaditi ovakav odmor. Možda više volite igrati badminton ili pikado, a možda vam je najdraže ipak igrati se chefa i ispijati ledeno piće uz roštilj – u svakom ste slučaju na pravom mjestu.

Planinska kuća Ivačkova koliba ima dvije spavaće sobe, dnevni boravak i kuhinju, terasu za sunčanje, vrt, dječje igralište… i opremljena je svime što biste mogli poželjeti i što vam pomaže da dobro jedete, družite se i uživate.

Cijena noći u sezoni za četvero izaći će vas oko 330 eura, a za dvoje i manje od dvjesto, a raspoloživost i detalje možete provjeriti na ovom linku.

Na pješačkoj udaljenosti od Ivačkove kolibe je slikoviti kanjon rječice Kamačnik, desne pritoke rijeke Dobre, koji morate obavezno posjetiti.

Šetnja kanjonom prava je avantura s drvenim mostićima i neukrotivim brzacima. Savršeno bistra voda, divlja je i brza kod ušća gdje počinje uređena štenica, a mirna i opuštajuće tirkizna na svome izvoru gdje izgleda kao jezerce u kojemu se možete i okupati. Uz izvor možete napraviti i piknik, a drvena sjenica pružit će vam ugodan hlad.

Ako ste za konkretniju hranu, posjetite restoran Kamačnik na ušću koji je poznat po dobroj domaćoj hrani. Na lijepoj terasi obično je gužva, ali uz dobar pogled, ljubazno osoblje i velike porcije lako ćete prijeći preko toga.

Uostalom, brzo ćete se oporaviti u miru svoje kolibice.

 

 

 

Cetingradski kraj: Izlet do predivne Korane, stare utvrde i prirode kojoj ćete se poželjeti vratiti Cetingrad - 1 Cetingrad - 2 Cetingrad - 3 +0 Cetingrad

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju