Grčka je ove godine bila treća najposjećenija zemlja na svijetu prema statistici putničke agencije Skyscanner. Grčka turistička zajednica, pak, otkrila je kako je samo u prvom tjednu kolovoza u zemlju ušlo milijun posjetitelja iz različitih dijelova svijeta.

Najveći broj turista u Grčku se uputio upravo u najtoplijim mjesecima u godini – u srpnju i kolovozu, pa ne čudi što su ovoga ljeta zabilježene ogromne gužve na turističkim atrakcijama, koje su usporedive s brojkama postignutima u godinama prije pandemije koronavirusa.

Fotografija Partenona u Ateni iz turističkih prospekata Fotografija Partenona u Ateni iz turističkih prospekata (Foto: Shutterstock)

Osim ako se niste budili u cik zore kako biste vidjeli Akropolu u Ateni, velike su šanse da ste morali čekati u redovima kako biste istražili ovaj kompleks antičkih građevina, koji je upisan i na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Turistički prospekti prepuni su zapanjujućih grčkih atrakcija i prirodnih ljepota. Ako očekujete da ćete ih u žiži sezone razgledati u miru i tišini, varate se. Velika je razlika između promotivnih fotografija i situacije koja vas uistinu očekuje na određenoj lokaciji.

Velike gužve kod Partenona u Ateni tijekom ljeta Velike gužve kod Partenona u Ateni tijekom ljeta (Foto: Shutterstock)

Dobar primjer je i Agios Spiridon na Krfu – umjesto opustjele plaže okružene predivnim morem, ovoga ljeta tu se tražilo slobodno mjesto za ručnik i uživanje u suncu.

Grčka ima mediteransku klimu s ugodnim temperaturama tijekom cijele godine. Ako se ne želite boriti s velikim gužvama, savjetuju turističku stručnjaci, možda ju je bolje posjetiti u predsezoni i postsezoni.

Plaža na Krfu - vizija i stvarnost Plaža na Krfu - vizija i stvarnost (Foto: Shutterstock)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju